reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Silicon Power US70: nová SSD s PCIe Gen4x4

16.6.2020, Milan Šurkala, aktualita
Silicon Power US70: nová SSD s PCIe Gen4x4
Společnost Silicon Power přichází s novými SSD disky US70 s kapacitou až 2 TB, které využívají velmi rychlého rozhraní PCIe 4.0 x4. Ty tak slibují velmi vysoké přenosové rychlosti dosahující hodnoty až 5 GB/s.
Jedním z mnoha výrobců paměťových zařízení je i společnost Silicon Power, která přispěchala s novými SSD disky využívající sběrnici PCIe 4.0 x4 (PCIe Gen4x4). Jde o M.2 disky US70 s podporou NVMe, 3D NAND čipy a tyto údaje už dávají tušit, že by výkony rozhodně nemusely být špatné. Silicon Power ostatně hovoří o rychlosti sekvenčního čtení až 5000 MB/s a u zápisu pak 4400 MB/s. Nejde sice o nejvyšší hodnoty u PCIe 4.0 SSD, ale i tak jde o hodně vysoká čísla. Výrobce bohužel neuvádí hodnoty náhodného přístupu.
 
Silicon Power US70
 
Víme to, že k dispozici bude v kapacitách 1 TB a 2TB, přičemž každý disk bude možné přepsat 1800krát (životnost činí 1800 TBW, resp. 3600 TBW). Aby něco takového bylo možné, disk podporuje spoustu technologií jako wear leveling (rovnoměrné používání všech buněk), over-provision, který si vyhrazuje 7 % kapacity, i BBM (Bad Block Management) pro detekci špatných bloků. Samozřejmostí je i SLC cache, LDPC, E2E, DRAM cache buffer a další. Výrobce slibuje střední dobu mezi poruchami 1,7 milionu hodin a 5letou záruku.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama