reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Síť OnlyFans řadí zpátečku, sexuálně explicitní obsah nakonec nezakáže

29.8.2021, Milan Šurkala, aktualita
Síť OnlyFans řadí zpátečku, sexuálně explicitní obsah nakonec nezakáže
Síť OnlyFans je poslední dobou známá především sexuálně explicitním obsahem. Ten měl být zakázán od 1. října, ale vypadá to, že tvůrci budou moci pokračovat i nadále. OnlyFans své rozhodnutí ruší.
Služba OnlyFans je místem, kde uživatelé mohou nahrávat obrazový obsah a nechat své fanoušky za něj platit předplatné, z něhož si služba bere 20% provizi. Původně sloužila především pro umělce a různé influencery, ale to se zejména v koronavirové krizi dost změnilo. Poněvadž na síti není zakázán pornografický materiál, stalo se z toho místo spojované zejména se sexuálně explicitním obsahem nabízený uživatelům za pravidelné platby. To se ale mělo zrušit od 1. října 2021, kdy síť chtěla takový obsah zakázat.
 
OnlyFans logo
 
Toto se ale mění a síť ho nezakáže. Mnozí tvůrci už ale svá lechtivá videa smazali a přešli na konkurenční platformy, které také nabízí podobné možnosti. Otázkou bylo, co vůbec vedlo vedení služby k prvotnímu změnu názoru na lechtivý obsah. Teorií bylo hodně, nakonec se však ukázalo, že za vše mohly bankovní společnosti, které zavírají účty firmám a lidem, kteří se živí nabízením sexuálních služeb. Jednou z nich měla být i společnost JPMorgan Chase, která ale takovou politiku popírá. Podle OnlyFans už ale došlo k dohodě s bankovními společnostmi, takže by k blokování účtů ve spojitosti se sítí nemělo docházet. Připomeňme, že podobný problém měl nedávno i PornHub, který byl finančně "odstaven" Mastercardem.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama