reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sociální síť Clubhouse potvrzuje úniky audio dat na jiné webové stránky

26.2.2021, Milan Šurkala, aktualita
Sociální síť Clubhouse potvrzuje úniky audio dat na jiné webové stránky
Sociální síť Clubhouse zatím funguje na systému pozvánek a spousta lidí by se do ní ráda dostala. Jedna chytrá hlava tak vymyslela, jak nabízet různé audio streamy jiným a nechala rozhovory unikat ven na Internet.
Clubhouse je novou sociální sítí, jejíž popularita v posledních týdnech hodně roste (zasadil se o to i jeden rozhovor s Elonem Muskem). Síť míří spíše na intelektuální uživatele, neboť nabízí především diskuze různých lidí nad zajímavými problémy. Lidé se zde dělí na diskutující a posluchače, přičemž i posluchač se může přihlásit o slovo a přidat se do diskuze. Kdo však poruší podmínky sítě, bude se nevhodně chovat, může obdržet doživotní ban. Vzhledem k tomu, že je registrace vázána na telefonní číslo, opětovné přihlášení do aplikace nebude tak jednoduché jako registrace pod jiným e-mailem. Navíc je do Clubhousu možné dostat se jen přes pozvánku a aplikace je prozatím dostupná pouze pro Apple iOS. A jedním z pravidel sítě je i to, že nahrávání a streamování audia není dovoleno, pokud to explicitně nepovolí účastníci diskuze. Právě toto porušil jeden z (nyní už bývalých) uživatelů této sítě.
 
Clubhouse
 
Přišel na to, jak z aplikace dostat několik audio streamů najednou, které pak zveřejnil k přehrání na webových stránkách mimo aplikaci. Zjistil totiž, že jeden uživatel může být připojen k více rozhovorům najednou a přes API aplikace se tak připojil hned k několika diskuzím pod svým loginem. Na své stránce pak vytvořil napojení na Clubhouse API a umožnil tak přehrávání dalším lidem, kteří dosud nedostali pozvánku do aplikace. Clubhouse už přikročil k opatřením, aby něco takového nebylo možné. Ostatně i díky podobnému úniku jsme měli možnost dostat se k nahrávce rozhovoru s Elonem Muskem.
 
Zdroj: bbc.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama