reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony připravuje speciální verze PS4 pro Red Dead Redemption 2, přijde i PC verze?

25.9.2018, Jan Vítek, aktualita
Sony připravuje speciální verze PS4 pro Red Dead Redemption 2, přijde i PC verze?
Red Dead Redemption 2 je pro Sony zásadní titul, a to až tak, že si pro evropské trhy připravuje tři speciální tematické verze konzolí PlayStation 4. Vedle toho tu znovu máme téma o tom, zda tato hra přijde i ve verzi pro PC. 
Původní Red Dead Redemption byl titul určený pouze pro konzole PlayStation 3 a Xbox 360, zatímco Red Dead Redemption 2 je oficiálně pro PlayStation 4 a Xbox One. Jde ale především o titul spojený s konzolemi firmy Sony, který bude vypuštěn na trh už 26. října, a to i v rámci tří balíčků PS4 Red Dead Redemption 2 plánovaných pro Evropu. 
 
 
Oficiální evropské ceny těchto balíčků prozrazeny nebyly, ale aspoň se můžeme podívat na to, jaké to budou balíčky. Jako hlavní tu je 1TB Jet Black PS4 Pro obsahující jeden bezdrátový ovladač Dualshock 4 a právě titul Red Dead Redemption 2 na Blu-ray. Předobjednávky už byly odstartovány a v USA tato verze přijde na 400 USD. 
 
Ostatní dva balíčky obsahují standardní PS4, ale rovněž s jedním ovladačem Dualshock 4 a hrou na Blu-ray a liší se pouze v kapacitě použitého disku - 500 GB a 1 TB. Ovšem z nějakého důvodu je verze s 500GB diskem pouze pro Velkou Británii. 
 
 
Na konzoli PS4 Pro se můžeme těšit především na podporu rozlišení 4K plus HDR a také možnost využít supersamplingu v případě, že televizor nepodporuje rozlišení 4K. Sony prostě uvádí, že hra bude vykreslována v 2160p a pak se rozlišení upraví dle zobrazovacího zařízení. 
 
Nakonec tu máme otázku, zda Red Dead Redemption 2 přijde také ve verzi pro PC. Před několika dny se mluvilo o tom, že je to vyloučeno, a to na základě interview se zástupcem vývojářů na Tokyo Games Show. Ovšem dle Hexus.net bylo leccos ztraceno v překladu a z vyjádření bychom si mohli odnést leda to, že hra bude pro Xbox One a PS4. To samozřejmě nevylučuje pozdější port na PC, zvláště když je hra připravena i pro Xbox. Rockstar ostatně mají také před očima výsledky prodejů posledního GTA, kterého se prodalo na Steamu přes 10 milionů kopií, a to nehledě na další obrovské zisky z mikrotransakcí. Nicméně jim zabralo rok a půl, než GTA V po konzolové verzi připravili i pro PC, takže pokud RDR2 pro "pecky" přijde, nemusí to být brzy. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama