reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony uvedlo externí USB-C SSD disky SL-E

2.5.2018, Milan Šurkala, aktualita
Sony uvedlo externí USB-C SSD disky SL-E
Společnost Sony má ve výrobním programu i SSD disky. Novinkou je řada SL-E, která k USB-A rozhraní přidává i možnost spojení přes USB-C. Kapacita těchto externí disků bude končit až na 960 GB.
Sony vyrábí spoustu produktů, nicméně SSD disky nejsou zrovna těmi nejznámějšími. Jejich nabídku nyní rozšiřuje o nové modely řady SL-E. Tyto externí disky jsou určeny pro obrovské množství použití, ať už jde o práci s mobilními zařízeními s Androidem nebo o funkci focení přes PC (tethering) s některými fotoaparáty Sony (např. A7R III) a mnoho dalších.
 
Sony SL-E SSD
 
Velikostně jsou menší než běžné platební karty, pouze musíte počítat s mnohem větší tloušťkou. Míry činí 80×47×11 mm a hmotnost je pak 50 gramů. O připojení k počítači nebo mobilnímu zařízení lze využít kabel s USB-C nebo USB-A koncovkou (samotný SSD disk má vždy USB-C). Využívá se rozhraní USB 3.1 Gen 2. Pokud jde o napájení, vystačí si s tradičním 5V/900mA připojením.
 
K dispozici bude ve třech různých kapacitách 240 GB (SL-EG2), 480 GB (SL-EG5) a 960 GB (SL-E1). Všechny tři mohou dosahovat maximální přenosové rychlosti 540 MB/s u čtení a 520 MB/s u zápisu. Disky mají hliníkové tělo. Také může zašifrovat data na nich uložená pomocí 256bitového AES (software ENC DataVault). Ceny byly v pořadí uvedených kapacit nastaveny na 169 EUR, 289 EUR a 499 EUR. Dostupné budou už v průběhu tohoto května.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama