Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
29.8.2007, Karel Polívka, soutěž
Soutěž o 3 high-endové základní desky Asus je již za námi, proto nadešel čas na vyhlášení výherců. 1. cena: základní deska Asus Blitz Extreme 2. cena: základní deska Asus P5K Premium/WiFi-AP 3. cena: základní deska Asus P5K Deluxe/WiFi-AP...
Štěpis (1) | 4.9.200712:43
Proč nejsem uveden v xls souboru? Znamená to, že jsem nebyl zařazen do slosování? Ve výsledcích na https:­/­/www.svethardware.cz­/competition.jsp?doc=D080B7B1EC75204DC1257335004399CE
jsem.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 4.9.200713:08
V XLS soboru jste, akorát se zmršenými českými znaky ­(jedná se o Ĺ tÄ›pis­). To je jedna z chyb, kterou je třeba odstranit a která doposud nevadila, jelikož se data z generovaného XLS nezveřejňovala. V případě českých znaků se totiž momentálně do XLS nepromítnou ve své podobě a v tomto případě jsem tedy musel uživatelská jména projít a ta, která byla zmršená, opravit na správná ­(nahlédnutím do db a zjištěním správné hodnoty podle ostatních údajů; e­-mailová adresa české znaky obsahovat nemůže­). Ve Vašem případě jsem tedy onen záznam přehlédl, nicméně celé zveřejněné XLS má pouze informační charakter pro čtenáře ­- na jeho základě nebylo losováno, takže můžete být bez obav, že by Vám byla tato možnost odepřena.
Odpovědět0  0
preclik_75 (4) | 30.8.200711:48
gratuluji k výhře.. ač jsem byl na dovče, tak jsem se snažil také zůčastnit, ale nějak to tam podivně fungoval tak jsem nejel na 100% .. ;)
Odpovědět0  0
Petr Popelka (251) | 29.8.200719:49
ehm ­-chlast a KP? k tomu snad jen ROFL:­-­)­)­)
-jste tak zlí.... :­-­)­))
Odpovědět0  0
Pavel Boček (403) | 29.8.200720:13
já nic...já se to právě snažil bagatelizovat :wink:
Odpovědět0  0
osha (5) | 29.8.200718:45
Docela by mě zajímalo, jestli už byly odeslány maily výhercům. Pořád ne a ne nic dostat, tak se trocha bojím, jestli mi to neodfiltroval antispam.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 29.8.200718:54
Zatím ne, byl jsem teď pár dní poněkud mimo, takže doháním a nestíhám. Maily budu posílat dnes večer ­(respektive v noci :­-­)­).
Odpovědět0  0
osha (5) | 29.8.200718:57
njn chlast je mrcha :P
Odpovědět0  0
Pavel Boček (403) | 29.8.200719:20
baaaaaaaaa ! ^|^ :roll:

:D lol
Odpovědět0  0
Perkacz (1) | 29.8.200714:29
Môžu sa týchto súťaží zúčastniť aj Slováci? Pytam sa, pretože
v registračných údajoch nie je kolonka krajiny a preto nie je
možné vyplniť celú adresu.
Odpovědět0  0
soskolin (1) | 29.8.200718:41
Tiež by ma to zaujímalo, či sa nesnažím zbytočne :)
Odpovědět0  0
-HoNY- (135) | 30.8.200711:45
Není důležitý vyhrát, ale účastnit se. ;­-)
Odpovědět0  0
Petr Popelka (251) | 30.8.200723:23
Tak tak, boboco taky nemůže nikdy nic vyhrát a přesto na otázky odpovídá:D
Odpovědět0  0
mattiash (10) | 29.8.200713:54
Kokos tych je tiez pekna kopka... hlavne si vsimnite tych 10­-9­-8­-7 bodovych myslim ze ich je 230 ak spravne ratam !!!!!!
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 29.8.200714:33
Jsem sám, kdo nerozumí obsahu tohoto sdělení?
Odpovědět0  0
Petr Popelka (251) | 29.8.200716:38
Myslím že autor příspěvku poukazuje na velký počet účastníků expertiády, kteří mají dostatek bodů pro postup do slosování, ale nemají vyplněnou adresu :­-­) ­(alespoň tak jsem to pochopil já­).
Odpovědět0  0
osha (5) | 29.8.200711:09
jooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
1. cena :DDDDDDDDDD
Odpovědět0  0
-HoNY- (135) | 29.8.200711:15
Nechceš to semnou vyměnit za 3 místo? :DDD Nechce se mi kupovat paměti :DDD
Odpovědět0  0
osha (5) | 29.8.200711:44
uvazuju o tom ;­) pac DDR3 je zatim porad mimo my financni moznosti. A mit na takove desce jen 512 ramky bych se stydel :D
Odpovědět0  0
-HoNY- (135) | 29.8.200713:58
Já teď přemýšlím nad tím, kterýma kanálama budu chodit, aby nikdo neviděl toho CeleronaD + X700SE Hyper memory + 2x 512 667 :D
-­-­-
Přišlo to v nejmíň nejvhodnější okamžik. Možná mi zůstane ležet ve skříni až do února.
Odpovědět0  0
Petr Popelka (251) | 29.8.200718:44
hmm, tak co mi ji poslat a zapomenout, že jsi vyhrál? ­-já ji zužitkuju hned :D:D:D
Odpovědět0  0
Styryx (39) | 29.8.200720:20
No vidíš, to mně by se docela hodila. Dělal jsem nedávno upgrade a koupil bohužel desku P5K­-E, ale brutálně se přehřívá chipset, a občas mi to kvůli tomu padá, tak jsem soutěžil s tím, že kdybych případně vyhrál, měl bych po starostech :­) ... takže jsem před kupováním nový desky čekal na vyhlášení :­-D. Nu což, koupím si jinou asi sám :)
Odpovědět0  0
stary (51) | 29.8.200710:24
Myslim, ze na expertiade byste mohli trochu zapracovat. Treba ja jsem byl presvedceny, ze adresu vyplnenou mam, takze uz se skoro dva roky snazim a nemam narok. Taky nejde zjistit, jak jsem odpovedel na posledni otazku. Alespon, ze jste tentokrat pridali ten excel.

Bylo by tak tezke den po posledni otazce poslat vsem zucastnenym mail typu: V tomto kole jste ziskal x bodu a ­(ne­)postupujete do slosovani. Vase adresa je­/neni v poradku a proto mate­/nemate narok na vyhru. Dosud jste ziskal xx bodu, loni yy bodu.

A taky poslat mail, ze bude expertiada, kazdy nema cas chodit kazdy den ­(dobra, pondeli­) na SHW a zjistovat, jestli neco neni, v aktualitach se to prehledne.
Odpovědět0  0
cown (2) | 29.8.200710:39
Naprosty souhlas.

Taky jsem byl presvedceny, ze mam adresu vyplnenou ­(jakoze mam­). Zajimalo by me teda, kde je problem. Hodilo by se mozna do zminovaneho mailu pridat i hlasku, pokud adresa neni v poradku, tak aby tam bylo uvedeno, co neni v poradku. Vzhledem k tomu, ze jedina kolonka v registraci, kterou nemam vyplnenou je web, coz za 1. nemam a 2. nepovazuju za soucast adresy ;­)

Asi tak :­), moc do diskusi neprispivam, ale tohle me fakt zklamalo.
Odpovědět0  0
cown (2) | 29.8.200710:50
Omlouvam se :­), nejak jsem si neporozumnel s excelem, tak jsem si myslel, ze u meho nicku je poznamka ­"bez adresy­". Takze omluva, vse je v poradku :)
Odpovědět0  0
Konias (47) | 30.8.200710:17
STejný problém. Také se omlouvám. Adresa je v pořádku. Špatně jsem se kouknul do excelovské tabulky.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 29.8.200711:27
"Myslim, ze na expertiade byste mohli trochu zapracovat.­" ­- ne že bych nesouhlasil, nicméně jejich podoba i pravidla se za posledních 18 měsíců změnila dost výrazným způsobem a neustále se vyvíjí. Dříve byly expertiády mnohem méně nápadné oproti dnešnímu stavu a ani pravidla nebyla tak podrobná jako nyní. Ale stejně jako u všeho je a stále bude co zlepšovat, to souhlasím. A teď k jednotlivým připomínkám ­- jelikož se zaměřujete na zlepšení informovanosti pro všechny, vezmu to tedy podrobně, aby byly jasné poněkud problémové spojitosti v některých případech.

Ověřit si to, zda má uživatel X vyplněnou adresu, je záležitost na jedno kliknutí myší ­(po přihlášení­). Skutečnost, že pro účast v expertiádách je nutné mít adresu vyplněnou, je uváděna v pravidlech už od samého prvopočátku. Není naší povinností ověřovat, zda všichni účastníci skutečně splňují podmínky pro účast. Ve všech oznámeních doprovázejících každou otázku je formulace, že pro účast a možnost výhry je nezbytné dodržovat pravidla, přičemž je uveden odkaz na tato pravidla ­(není je tedy třeba hledat­). Pokud je tedy pro někoho problém si pravidla přečíst, nebo si ověřit, zda má skutečně vyplněno vše, co je třeba, tak pak musím bohužel konstatovat, že to je především jeho chyba. Chápu, že ve Vašem případě Vás to štve, pokud jste myslel, že adresu vyplněnou máte ­- pak ale nevím, proč jste si před účastí tuto skutečnost neověřil ­- stačí k tomu jedno kliknutí myší. To, že jsme Vám to sami nedali vědět, a můžeme za to tedy vlastně svým způsobem my, neberu. Přesto můžeme být více důkladní, aby se informovanost zlepšila ­- to ano, souhlasím.

Poslat po poslední otázce automaticky všem zúčastněným e­-mail o tom, zda postoupili nebo ne, není možné z toho důvodu, že občas se vyskytne v některé z otázek nějaká nesrovnalost, díky které se posléze dodatečně upravují správné odpovědi ­(což je také vždy oznámeno a vysvětleno­). A vyhodnocení neprobíhá vždy následující pracovní den po skončení poslední otázky, nýbrž v rozmezí následujících X pracovních dní ­(doslova až se k tomu dostanu­). Nějaká hromadná rozesílka informací o postupu vyvolaná ­"ručně­" v době, kdy bude vše definitivní, by navíc podchytila počet bodů, nicméně už ne neúplnou adresu, protože v některých případech není například vyplněno pole pro ulici, protože se jedná o vesnici, kde je jen číslo popisné. Taková adresa by pak byla podle automatiky vyhodnocena jako neúplná, zatímco když si to projdu sám, tak rozpoznám, že je v pořádku ­(akorát to zabírá další čas navíc­). Jediné řešení by bylo, že by se nově ustanovilo, že i v takovýchto případech by muselo být v poli pro název ulice vyplněno město ­(tedy stejný údaj jako v poli pro město ­- někteří to tak v profilu mají už teď­). Pak by byla ona automatická ručně vyvolaná rozesílka v bodě, kdy bude vše definitivní, možná a navíc by mi ušetřila čas :­-­). Rozhodně tomu ale bude třeba předcházet nějaké oznámení ­(napadá mě formou e­-mailové rozesílky všem, co mají v profilu zaškrtnuté, že se chtějí účastnit expertiád, když už Vám oznámení v magazínu nestačí, protože jej lze v aktualitách přehlédnout ­- tady je ale jiný problém ­- mají ten checkbox skutečně všichni účastníci expertiád zaškrtnutý? Dříve se totiž podle něj určovalo, komu se budou expertiády zobrazovat a komu ne ­- tento systém byl ale před 18 měsíci změnen a od té doby se expertiády zobrazují všem. A pokud jej zaškrtnutý nemají, tak jak docílit toho, aby si jej dotyční zaškrtli? E­-mailovou rozesílkou na všech více jak 30 000 profilů, které máme v databázi, tedy i těm, co o žádné e­-maily od nás nestojí a mají tedy volby automatických rozesílek zrušené?­), aby s tím byli všichni potenciální účastnící expertiád obeznámení ­(jinak by se vyřadili ze hry ti, kteří mají vše správně uvedeno, což by nebylo správné­).

Jak jste odpověděl na poslední otázku lze. Stačí kliknout na odkaz Expertiáda v boxíku Speciál v levém sloupci a posléze v pravé části kliknout na konkrétní expertiádu, která Vás zajímá. Zobrazí se Vám přehled všech otázek, správných odpovědí a také toho, jak jste hlasoval.

O informování o expertiádě ­- to je o úhlu pohledu. Takhle má zase někdo, kdo jinak SHW pravidelně nenavštěvuje, důvod navíc, aby tak činil :­-­). Rozesílat informační e­-mail úplně všem se mi nejeví jako dobrý nápad. Na druhou stranu pokud by se obnovila smysluplnost onoho checboxu ­"Chci se účastnit Expertiád­" ­(viz výše­), mohlo by se e­-mailové oznámení o nadcházející expertiádě rozesílat předem ­(společně s informováním v podobě aktuality­) těm, kteří mají tento checkbox zaškrnutý. To by šlo. A pokud by to někdo zašktnuté neměl, tak by se konkrétně v tomto případě nic nestalo ­- bylo by pro něj vše stejné jako doposud.

Co si o navrhovaném řešení myslíte?
Odpovědět0  0
stary (51) | 29.8.200713:04
Myslim, ze checkbox pokud uz checkbox ­"Chci se účastnit Expertiád­" neovlivnuje jejich zobrazovani, mohl by se prejmenovat na ­"Chci dostaval upozorneni na Expertiadu­". Toto oznameni by se mohlo poslat tem, kteri ho maji zaskrtnuty, a ti by si ho pripadne zmenili podle potreb. Taky by se to mohlo pripsat k popisu dalsi Expertiady, aby se to dostalo ke vsem, kteri maji zajem. Tak by to bylo celkem ciste.

Jestli tomu dobre rozumim, tak v Excelu jsou oznaceni Bez adresy jen ti, kde jste hledali viteze a lidi za sebou meli spatnou adresu. Ale ti, ktere jste neprosli, ji mohou mit spatnou stale...

Pokud jste jich prosli tolik, opravdu si myslim, ze by jednoduche zkontrolovani alespon psc a obce pomohlo Vam i zabranilo zklamani soutezicim ­(teda alespon me­). Nevim, kolik je tady lidi, kteri soutezi jenom kvuli bodum, ale urcite je dost lidi, kteri maji adresu falesnou­/neaktualni, protoze ji proste neradi davaji. Ale verim, ze mate dobry duvod adresu pozadovat.

Pri kontrole svoji adresy jsem dost dlouho hledat, kde udaje zmenit. Po kliknuti na svoje jmeno se mi zobrazilo kolik mam bodu a co mam povolene na zasilani. Ale nikde nevidim odkaz na zmenu udaju. Pod registraci jsem to nasel, az kdyz jsem zacal klikat na vsechno.

Jiste vite alespon o existenci hesla ­(a knihy­) ­"Nenutte uzivatele premyslet­". Sam bych byl velmi rad, aby uzivatele casto vice premysleli, ale jako vyvojar vim, ze respektovani tohoto doporuceni setri praci zejmena me. Tohle jsou zhruba myslenky, ktere me napadaji jako odpoved a svuj pohled na to, jak nechat uzivatele premyslet o otazkach v Expertiade a ne o Expertiade samotne.

Drzim Vam palce, rekl bych, ze SHW odvadi ve svem oboru nadprumernou praci.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 29.8.200716:17
K tomu checkboxu ­- u oznamování na novou expertiádu vcelku o nic nejde, buď přijde oznámení navíc nebo nepřijde a bude vše jako doposud.

Problém je ale u té adresy ­- jelikož všichni informaci o změně ve vyplnění adresy nezaregistrují ­(informaci o změně přehlédnou v textu u otázek­/pravidlech a zároveň nemají checkbox momentálně zaškrtnutý ­(jelikož pro to teď nebyl důvod­) a oznamující e­-mail informující o změně jim tedy nepřijde­). Na druhou stranu i v tomto případě by se mělo jednat pouze o věc informačního charakteru. Vyhodnocování budu i posléze provádět jako doposud, tedy setřídím seznam podle definovaného pravidla a pak podle náhodně vygenerovaných čísel mrknu na účastníky, kterým patří ­- a až zde je pro mě rozhodující, zda má adresu v pořádku vyplněnou nebo nikoli, nikoli obsah informačního e­-mailu, který se rozeslal. Čili pokud budeme o té automatické rozesílce ­(spouštěné ručně­) uvažovat jako o ryze informační, aby připomněla účastníkům, že nemají vše správně vyplněno, bude to v pořádku. Budou se sice moci vyskytnout případy, kdy podle automatické rozesílky přijde někomu e­-mail, že nemá vyplněnou kompletní adresu, přestože ji má vyplněnou v pořádku ­(když se bude jednat o vesnici, kde bude chybět ulice­), nicméně takových případů bude hodně málo a odhadem se tak 5 až 10 lidem pošle e­-mail, v kterém bude obsažena nesprávná informace, zatímco řekněme 200 lidem se pošle správné upozornění, že bohužel nesplňují podmínky pro postup do slosování z důvodu nekompletní adresy a nemohou tedy vyhrát. Ti si pak, předpokládám, do příštího kola svůj profil upraví. A pro těch 5 až 10 v textu onoho e­-mailu uvedu zmínku o tom, že obsah má ryze informační charakter a ve zmiňovaném případě adresy vesnice bez ulice nemusí být správný. Navíc zde bude rovněž zmínka o tom, aby si dotyčný profil upravil tak, aby byla v poli pro ulici doplněno rovněž město ­(respektive vesnice­), čímž se u něj tento ­"problém­" pro příští expertiádu rovněž vyřeší, případně že mi může pro ověření toho, zda mohl nebo nemohl být vylosován, napíše e­-mail.

Čili takto to vidím za mě už jako dořešené, teď to jen uvést do praxe :­-­).

Pokud jde o dnes přiložený excel ­- v něm je seznam všech účastníků této expertiády s firmou Asus. Pokud je u někoho nějaká poznámka ­(týkající se adresy­) ve sloupci C, znamená to, že neměl vyplněnou kompletní adresu a nemohl být tedy vylosován ­(nesplňoval podmínku uvedenou v pravidlech­). Pokud u dotyčného žádná poznámka není, měl adresu v pořádku a mohl tedy vyhrát ­- pokud tedy měl odpovídající počet bodů samozřejmě, což značí sloupec F.

Pokud by někdo uvedl adresu falešnou, tak má smůlu, jelikož ceny posílám na adresu uvedenou v profilu. Pokud někdo nechce uvádět reálnou adresu, tak samozřejmě nemusí ­- nikdo nikoho nenutí, je to však jedna z našich podmínek, pokud chce něco vyhrát.

To, jak si ověřit údaje v profilu a tedy zda je adresa v pořádku vyplněna, je popsáno v pravidlech expertiád ­(https:­/­/www.svethardware.cz­/info.jsp?name=pravidla_soutezi­) v odstavci IV., na které je směrovaný odkaz u každé otázky a oznámení formou aktuality. Stačí tedy jen být pozorný. Obeznámení s pravidly považuji za základ, pokud se něčeho účastním ­(ať už jde o soutěž, spolupráci nebo nějaký závazek­).

A na konec děkujeme za ocenění naší práce, to vždy potěší a žene nás dále :­-­).
Odpovědět0  0
HADES (42) | 30.8.20078:53
K tomu upozorňování obecně: zaráží mě že tak rozsáhlý a populární web nemá RSS kanály, kdybych se mohl připojit na RSS tak by se mi nemohlo stát že propásnu nějaký článek co mě zajímá. Každý den ráno si synchronizuju RSS v PDA a teprve potom si vybírám čemu budu věnovat čas. Co ty na to Charlesi? Bude RSS?
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 30.8.20079:04
Svět hardware samozřejmě RSS má ­(už několik let­).
https:­/­/www.svethardware.cz­/info.jsp?name=export_news
Odpovědět0  0
HADES (42) | 30.8.20079:06
nj, jsem to ale slepec:­) Omlouvám se
Odpovědět0  0
Konias (47) | 29.8.200710:14
Dobrý den
Koukla jsem se do přiloženého xls souboru s účastníky. A u mého nicku mám poznámku. Chybějící adresa. Přitom mám všechny údaje vyplněné správně a korektně. Maily z výsledky mi chodí. Tak v čem je chyba?
Já by sem chtěl také někdy něco vyhrát. Fňuk
Odpovědět0  0
Konias (47) | 29.8.200710:14
Velká omluva za hrubky.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 29.8.200710:39
Dobrý den, u nicku Konias ale taková poznámka není. Nebo mluvíte o jiném?
Odpovědět0  0
xjohny (43) | 29.8.20079:07
Nezkousel nekdo ta nahodna cisla zanest do grafu? Nevychazi treba neco hodne podobneho gaussove krivce ­(tj. nejvice cisel nekde z prostredka­)? Potom by ti, kteri odpovedeli za 10b. meli mensi p vyhry nez ti kteri meli 8­-9b. :)
Odpovědět0  0
Macák (11) | 29.8.20079:28
Já to zkoušel a vyšel mi velmi sprostý obrázek.
Odpovědět0  0
Petr Popelka (251) | 29.8.20070:10
Nezbývá než pogratulovat výhercům k novým mazlíkům a čekat na další expertiádu :)
Odpovědět0  0
Pavel Boček (403) | 29.8.20071:12
Samozřejmě nemohu než se přidat ke gratulaci :­)

+bych ještě nahlásil vadný odkaz na přehled soutěžících...
Odpovědět0  0
macmar (10) | 29.8.20076:37
jj, odkaz mě taky nevalí
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 29.8.20078:56
odkaz opraven
Odpovědět0  0
Shaquille (23) | 29.8.20079:38
Zdravim,
taky se pridavam ke gratulantum vitezum.
Shaquille
Odpovědět0  0
ladajancik (23) | 29.8.20079:53
Gratuluju vitezum a snad to vyjde priste :)
Odpovědět0  0
-HoNY- (135) | 29.8.200710:02
Díky za gratulaci a též gratuliji zbylým dvěma výhercům.
-­-­-
Moc se omlouvám, všem kteří soutěžili od začátku roku a nic nevyhráli... já to zkusil napoprvé a hned to vyšlo :­-­\
Tahle výhra je pro mne spíš prohrou ­- musím provést kompletní upgrade :­(
-­-­-
Honza
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 30.8.20076:59
Kdyby jen od začátku roku...:­)­)­)­) Připojuji se ke gratulaci!
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.