reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SpaceX otestovalo první stupně rakety Falcon Heavy

3.9.2017, Kateřina Hoferková, aktualita
SpaceX otestovalo první stupně rakety Falcon Heavy
Společnost Elona Muska už dlouho připravuje očekávanou raketu Falcon Heavy, která SpaceX otevře nové možnosti v kosmickém průmyslu. Nyní bylo v Texasu dokončeno testování všech tří prvních stupňů Falcon Heavy.
Společnost SpaceX, za kterou stojí cílevědomý americký podnikatel a vizionář Elon Musk, má za sebou v kosmickém odvětví už několik úspěchů. Velkou událostí bylo, když se raketě Falcon 9 povedlo vzlétnout s již jednou použitým prvním stupněm, který následně podruhé úspěšně přistál. Raketa Falcon 9 má ale svá omezení, a proto SpaceX dává dohromady větší raketu s názvem Falcon Heavy, kterou Elon Musk odhalil už v roce 2011. Její první start už se několikrát posunul, protože firma musela řešit komplikace. Jestli se Falcon Heavy dočkáme už letos na podzim v listopadu, zůstává stále otázkou. 
 
 
SpaceX však nelení a právě dokončila testování tří prvních stupňů rakety, které budou společně vynášet náklad do vesmíru. Testování probíhalo v zařízení v McGregor v Texasu. I když testy nejsou tak zajímavé jako samotný start, na který mnoho lidí čeká, je to důležitý krok v přípravě celé rakety.

Falcon Heavy bude mít v podstatě místo jednoho prvního stupně, jako má Falcon 9, rovnou tři. Falcon Heavy tak bude schopná vynést na LEO 64 000 kg. Velká raketa by měla být i dostatečně silná na to, aby byla použita pro začátek misí na Měsíc a především na Mars, kam Elon Musk směřuje. Falcon Heavy je tedy pro SpaceX klíčovou raketou, která společnosti otevře nové možnosti.

Zdroj: engadget.com 


reklama