reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Spotify zkouší předplatné Duo pro páry

29.3.2019, Milan Šurkala, aktualita
Spotify zkouší předplatné Duo pro páry
Oblíbená streamovací služba Spotify zkouší získat zákazníky na další zajímavý způsob předplatného. Spotify Duo by mělo být plánem pro dvojice, které bydlí spolu a měly by takto za službu i něco málo ušetřit.
Streamovací služba Spotify už na vybraných trzích testuje nový plán předplatného Spotify Duo. Ten má být určen párům, které bydlí spolu a chtějí předplacením společného plánu trochu ušetřit. Spotify takto nabízí např. už speciální plán pro rodiny. Novinka se zatím testuje v Kolumbii, Chile, Dánsku a Polsku. Ke spuštění služby má stačit pozvání druhého člena a oba pak mohou využívat výhod společného předplatného. Vedle nižší ceny je to možnost sdílení playlistů, nicméně jinak jsou účty stále separátní a každý si může zachovat své vlastní oblíbené písničky, doporučení a staženou hudbu. Rozšířením je tu Duo Mix, aneb speciální návrhy na hudbu, která by se mohla líbit oběma na základě toho, jakou hudbu poslouchají. Toto lze upravit i na základě momentální nálady, takže lze nastavit, aby např. vybíral klidnější nebo naopak dynamičtější písně.
 
Logo Spotify
 
Zatím není jasné, kdy (a zda vůbec) se Duo objeví u nás a za kolik. Např. v Polsku je individuální plán Premium za 19,99 PLN měsíčně, rodinný vyjde na 29,99 PLN za měsíc a Duo je přesně mezi nimi za 24,99 PLN. U nás jde o 5,99 EUR za individuální Premium a 8,99 EUR za rodinný plán, takže se dá očekávat částka 7,49 EUR měsíčně. Jestli tomu tak bude i doopravdy, to ukáže až čas. Spotify se nicméně dále bude snažit o to, aby zvýhodněná předplatná včetně nového plánu Duo nezneužívali např. přátelé, kteří spolu nebydlí v jedné domácnosti, a přesto kupují plán pro rodinu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama