reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Stalker 2 opět ohlášen, tentokrát na rok 2021

17.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Stalker 2 opět ohlášen, tentokrát na rok 2021
Stalker 2 či S.T.A.L.K.E.R. 2 byl již ohlášen v roce 2010 a my se jej měli dočkat o dva roky později, ovšem jak už dlouho dobře víme, nic takového se nestalo. Nyní je tu druhý pokus, který má vyústit v roce 2021. 
Už před více než osmi lety se na trh dostal poslední titul hry Stalkeru, a to Call of Pripyat, přičemž ve stejném roce (2010) byl ohlášen Stalker 2, který se měl na trh dostavit už o dva roky později. Jenomže to se nikdy nestalo a v roce 2013 bylo odpovědné studio GSC Game World zavřeno, když jeho šéf Sergej Grygorovič tak rozhodl z jistých osobních důvodů, které nebyly specifikovány.  
 
 
Nicméně GSC Game World bylo přivedeno k životu v roce 2014, ale už neohlásilo nástupce původního Stalkera, ale novou real-time strategii Cossacks 3. Druhý díl Stalkera se tak opět vzdálil, ale nyní to vypadá, že se ho konečně dočkáme, ale až někdy za tři roky. 
 
Vzhledem k takové časové prodlevě není divu, že o této hře toho nebylo zverejněno mnoho. V podstatě jsme se dozvěděli jen to, že se chystá pokračování, ale jinak nebyly ukázány žádné artworky, snímky, natož pak videa. Očekává se ale, že opět půjde o stejné příběhové zasazení jako v případě úvodní trilogie, takže o FPS z prostředí Černobylu. Očekávat můžeme také to, že na rozdíl od starších her bude ta nová určena i pro konzole a také se mluví o jejím založení na enginu Unreal. 
 
 
Za zmínku stojí ještě jeden fakt, a sice že Stalkera se pokusili před několika dny oživit na Kickstarteru. Studio GSC Game World proti tomu však hlasitě protestovalo, a tak byl projekt zrušen kvůli nedodržení podmínek služby Kickstarter. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama