reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Wars Jedi: Fallen Order a systémové požadavky: 32 GB RAM naštěstí ne

10.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Star Wars Jedi: Fallen Order a systémové požadavky: 32 GB RAM naštěstí ne
Ihned po zveřejnění systémových či hardwarových požadavků pro hru Star Wars Jedi: Fallen Order nastalo zděšení, neboť se v nich objevilo i 32 GB RAM. To by bylo dosud skutečně nevídané. 
Jak informuje server Tom's Hardware, původní hardwarové požadavky pro PC verzi hry Star Wars Jedi: Fallen Order obsahovaly v rámci doporučené sestavy 32 GB RAM, což by bylo asi vůbec poprvé, kdyby nějaká hra chtěla takový nášup operační paměti. Obyčejně jde o 16 GB RAM, ovšem nakonec se stejně ukázalo, že to byl omyl a i v případě této hry to bude 16 GB. Tedy doufejme, že to byl jen překlep a ne rozhodnutí, které bylo později přehodnoceno. 
 
 
Na Fallen Order se mohou těšit fanoušci světa Hvězdných válek především díky tomu, že po dlouhé době jde o příběhový titul pro jednoho hráče. Z hlediska konceptu a žánru půjde o akční dobrodružnou hru viděnou z pohledu třetí osoby a můžeme také uvést, že herní systém byl ovlivněn, nebo se v jistých ohledech blíží titulu Dark Souls. Potěšující také je, že tu nebudou žádné mikrotransakce, ovšem to je v případě hry pro jednoho hráče víceméně samozřejmé, leda by chtěli v EA posunout mikrotransakce na novou úroveň. 
 
V každém případě budeme potřebovat 55 GB prostoru na disku a 64bitové Windows 7/8.1/10. Minimální konfigurace pak zahrnuje procesor AMD FX-6100, Intel Core i3-3220 nebo podobný, 8 GB RAM a kartu Radeon HD 7750 či GeForce GTX 650, což není zrovna krvavé, ale nikdo nám už neřekne, co od takového hardwaru můžeme očekávat. Osobně bych si v tomto případě tipl na Full HD při nízkých detailech a ještě hratelnými FPS. 
 
Doporučená konfigurace je založena na AMD Ryzen 7 1700 či Core i7-6700K, 16 GB RAM a kartách Radeon RX Vega 56 či GTX 1070. Těžko pak půjde o možnost hrát ve 4K při 60 FPS, jako spíše o Full HD na vysoké detaily a při 60 FPS, ale uvidíme.
 
Je třeba také poznamenat, že aktuálně tyto údaje na stránkách EA Origin nenajdeme, takže byly staženy a něco se asi děje. Možná to má co do činění s oním původním požadavkem na 32 GB RAM. Takový objem paměti vedle uvedeného doporučeného hardwaru vypadá prostě nesmyslně, takže se snad ve specifikacích opět neobjeví. 
 
Oprava, specifikace byly zase nahozeny a odpovídají výše uvedeným informacím. 
 
Star Wars Jedi: Fallen Order je také mimochodem již k dispozici v předprodeji za obvyklých 60 eur. Na trh přijde 15. listopadu. 
 
Zdroj: EA Origin 


reklama