reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Wars Jedi: Fallen Order a testy výkonu grafických karet

18.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Star Wars Jedi: Fallen Order a testy výkonu grafických karet
Po dlouhé době se dočkáváme singleplayerového titulu ze světa Hvězdných válek a je jím Star Wars Jedi: Fallen Order od Respawn, jimž prý lidé z Electronic Arts nechali při vývoji víceméně volnou ruku. My se ovšem zaměříme hlavně na výkon. 
Star Wars Jedi: Fallen Order je hráči i recenzenty vřele přijatý titul, který se odehrává v době po událostech Episode III: Revenge of the Sith, kdy rozkaz 66 přinesl konec řádu Jedi. My si zahrajeme v roli padawana Cala Kestise, který se dostal do hledáčku impéria a samotného Dartha Vadera, který proti němu sám poslal vycvičenou inkvizitorku. 
 
 
Ve hře se podíváme na řadu velice dobře známých i nových planet, přičemž na ně se budeme dívat okem třetí osoby ve stylu Dark Souls, Witcher 3 a podobně. EA přitom učinili v rámci této hry a jejího vývoje některá důležitá rozhodnutí. Kupodivu se vyvarovali použití enginu Frostbite, který se stal přímo neštěstím pro vývoj Anthem a ten ani nebyl svěřen obvyklým DICE. Namísto toho nastoupili Respawn Entertainment a prověřený Unreal Engine 4, který zde využívá pouze a jen DirectX 11.  
 
 
Dalo se tak tušit, že tato hra bude mít veskrze průměrné nároky na hardware, což potvrzuje už jen test se zabranou kapacitou paměti při nejvyšší kvalitě. Karta se 4 GB RAM bude bohatě stačit i pro 2560 x 1440 a kdo chce pomýšlet na Ultra HD, ten se o nějaké nároky na paměť nemusí vůbec ohlížet, protože když už bude něčím omezen, tak spíše výkonem karty než kapacitou její VRAM. 
 
 
Co se týče průměrné snímkovací frekvence, pak nám bude pohodlně stačit i karta formátu Radeon RX 570 se 4 GB RAM, což je dnes otázka cca 3500 Kč s DPH. Od GeForce GTX 1060 6GB zase můžeme očekávat klasických 60 FPS a cokoliv lepšího už ocení leda majitelé herních monitorů s vysokou obnovovací frekvencí. 
 
 
Výsledky v Ultra HD pak ukazují, proč je zde kapacita pamětí u testovaných karet irelevantní. Potřebných 30 FPS totiž stejně dosáhneme až na modelech, které už nabízejí alespoň 8 GB RAM, přičemž kapacitou by samozřejmě stačila i GTX 1660 Ti nebo GTX 1060 6GB. Grafická karta RTX 2080 Ti pak poskytne kýžených 60 FPS, i když osobně bych dle výsledků rozlišení Full HD očekával i více. Tak či tak, Star Wars Jedi: Fallen Order má na tuto dobu veskrze průměrné nároky. 
 
Zdroj: techPowerUp 


reklama