reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

StarCraft Remastered přijde v srpnu

30.6.2017, Jan Vítek, aktualita
StarCraft Remastered přijde v srpnu
Blizzardi si na letošní léto přichystali také aktualizovanou verzi jedné ze svých nejúspěšnějších her. Jde o StarCraft Remastered, který je již aktuálně v předprodeji a k dispozici bude za měsíc a půl. 
StarCraft Remastered přijde na digitální pulty 14. srpna za cenu 15 dolarů/eur. Na Steamu jej ale nehledejte (stejně jakýkoliv jiný StarCraft), k dispozici je přímo v Blizzard Shopu
 
 
Dříve se udávalo, že tato hra bude k dispozici už od letošního března, ale není jasné, zda šlo o mylnou informaci, nebo bylo vydání pozdrženo. Každopádně to je dnes už jedno a my se podívejme spíše na to, co nám Blizzardi za našich 15 eur nabídnou. 
 
 
nové grafické ztvárnění budov jako bonus pro předobjednanou verzi
 
Bude to především plný grafický upgrade origiálního StarCraftu plus datadisku StarCraft: Brood War, což čítá i podporu vysokých rozlišení do 4K plus širokoúhlých displejů. Dále tu bude nově zpracovaný matchmaking a také leaderboardy, čili seznamy těch nejlepších hráčů. K dispozici budou rovněž nové hráčské profily s individuálními statistikami, pak také ukládání pozic a jiných dat (nastavené horké klávesy, či záznamy her) do cloudu a vylepšen byl ještě i zvuk a hudba. 
 
Pokud někoho při hraní verze Remastered přepadne nostalgie, bude si moci ihned stiskem tlačítka vyvolat původní verzi. Ovšem Blizzard slibují, že samotná hra a její systém bude stejný jako dříve, takže jde o původní RTS v novém kabátku. To je ostatně logické a očekávané, protože StarCraft (Brood War) se stále běžně hraje a něco zásadního v něm měnit, to by přineslo leda hněv fanoušků. 
 
 
A jako obvykle si Blizzard přichystal pobídku pro ty, kteří uvažují o předobjednání hry. Přichystány jsou pro ně unikátní skiny budov, jež můžete vidět na obrázku nahoře. Jde o Char Hive, Korhal Command Centre a Aiur Nexus.
 
StarCraft Remastered přijde ve verzích pro Windows PC a Macy s lokalizací do několika jazyků, mezi něž patří i polština, ovšem čeština ne. Ta už ale pro původní StarCraft dávno existuje a lze předpokládat, že se tak zanedlouho po vydání vylepšené verze objeví i pro ni. 
 
Zdroj: Blizzard
reklama