reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steven Seagal tváří nové kryptoměny Bitcoiin2Gen

23.2.2018, Milan Šurkala, aktualita
Steven Seagal tváří nové kryptoměny Bitcoiin2Gen
Akční herec Steven Seagal zdaleka netočí jen filmy. Nyní se stal tváří nové kryptoměny Bitociin2Gen. Její uvedení vzbuzuje hodně otázek, ať už tím, že parazituje na názvu nejznámější kryptoměny, ačkoli s ní nemá nic společného, nebo pyramidovým schématem.
Jako by kryptoměn nebylo dost, máme tu jednu další. Nese název Bitcoiin2Gen a do povědomí lidí patrně vstoupí díky tomu, kdo ji pomáhá propagovat. Ambassadorem této kryptoměny je totiž hvězda akčních filmů z 90. let, Steven Seagal. Podle tiskové zprávy je Seagal člověkem, který je budhistou, zenovým učitelem a léčitelem, věří tomu, co dělá, snaží se probudit lidi a svým způsobem je povznést. Zda zrovna ICO (Initial Coin Offering) nové kryptoměny je cesta k povznesení, to bych si vůbec nebyl jistý. Obzvlášť u kryptoměny takto diskutabilní a podezřelé.
 
Steven Seagal
 
 
Ačkoli je v názvu bitcoin, dostala jedno "i" navíc a parazituje tak na názvu té původní, jejíž problémy jsou dost známé. Problémy původního bitcoinu se snaží řešit alternativní kryptoměny (známé také jako altcoiny) a nový bitcoiin se dvěma "i" to hlásá také. Jenže ona samotná změna názvu tímto stylem působí nanejvýš pochybně a rozhodně nepomáhá zvýšit důvěru v tento projekt. Bitcoiin2Gen ale navíc nemá s bitcoinem nic společného a měna je postavena na blockchainu Etherea.
 
Není navíc moc jasné, kdo za druhou generací vlastně stojí, proč byla původní stránka projektu založena v Panamě a letos v lednu změnila majitele. Navíc samotné ICO využívá pyramidový systém odměn za další investory na nižších pozicích, a to až do čtvrté úrovně. Tento systém bude použit pouze pro ICO a nebude povinný. Společnost však jakákoli nařčení z podvodu v podobě Multi-Level Marketingu nepřekvapivě odmítá.
 
Pyramida Bitcoiinu
Budoucnost ukáže, ale je dost dobře možné, že projekt bude jen velkým podvodem a Stevenova pověst kvůli tomuto projektu ve finále utrpí. V minulosti mu např. u protirusky smýšlejících nemuselo přidat ani to, že je příznivcem Ruska, že obhajoval anexi Krymu a nedávno získal i ruské občanství, k němuž mu blahopřál sám prezident Putin. S ním ostatně Seagal navštívil už několik akcí věnovaných bojovému umění. A jak to vidíte vy, bude to podvod?
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama