reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Streacom BC1: testovací stolek pro minisestavy

19.10.2017, Jan Vítek, aktualita
Streacom BC1: testovací stolek pro minisestavy
Společnost Streacom si připravila speciální skříň, či spíše testovací stolek BC1 Mini, který se bude hodit pro malé sestavy založené na deskách Mini ITX či ještě menších. Ten již stačil získat ocenění Red Dot a iF Design. 
Streacom BC1 Mini je řádný kus pečlivě opracovaného hliníku, který byl vymyslen tak, aby přímo v sobě nesl potřebné prvky, a to včetně hlavních nohou, šroubků a jiných potřebných věcí. 
 
 
Tento produkt bude k dispozici od posledního čtvrtletí tohoto roku, které už dávno probíhá, a to ve třech barevných verzích - základní stříbrné, pak černé a nakonec červené. 
 
 
Streacom nabízí tento testovací stolek především nadšencům a overclockerům, kteří se ve svých sestavách neustále vrtají, i když to zrovna tradičně nejde moc dohromady s deskami formátu Mini-ITX. Ovšem i ty už dnes dokáží nabídnout velice bohatou výbavu včetně silného napájení, jak nedávno ukázala třeba společnost Asrock se svou deskou s X299
 
 
Stolek je velice jednoduchý. Vyroben je z 8 mm tlustého hliníku a váží 900 gramů, přičemž do spodního patra patří zdroj formátu SFX či SFX-L a nahoře je místo pro základní desku plus dvě "anténky", které budou udržovat ve vzpřímené poloze grafickou kartu. To vše budeme moci sestavit bez použití nástrojů, neboť veškeré šroubky i distanční sloupky jsou přítlačné, tudíž je můžeme utahovat a povolovat jen rukama. To platí i pro případné ventilátory, které můžeme s pomocí malých pacek umístit po stranách. 
 
Pak tu máme také připravený otvor pro zámek Kensington, aby si celý stolek nechtěly najednou odnést nenechavé ruce. A jako samostatný produkt je tu také nová krabička s příslušenstvím, BC1 Screw Kit. 
 
 
Ten je určen jako náhradní sada za poztrácené šroubky a obsahuje celkem sedm šroubků M3, šest šroubků 6#32, čtyři plus čtyři distanční sloupky pro desku a dvě dlouhé opory pro kartu. 
 
Tento projekt je také k dispozici v rámci Open Benchtable, což znamená, že kdokoliv si může stáhnout potřebné plány a vytvořit si svůj testovací stolek sám, pokud to zvládne. 
 
Zdroj: Streacom


reklama