reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Symantec byl hacknut, prý se ale nic vážného nestalo

17.6.2019, Milan Šurkala, aktualita
Symantec byl hacknut, prý se ale nic vážného nestalo
Je vždy docela paradoxní, pokud hackerskému útoku podlehne společnost, která se zabývá bezpečností. Tentokrát se to stalo společnosti Symantec, které se nabourali do jejich australské laboratoře. Symantec ale říká, že o nic vážného vlastně nešlo.
Společnosti Symantec se stala dost nepříjemná situace. V únoru letošního roku se totiž hackeři nabourali do jedné z laboratoří, není však jasné, co přesně vlastně získali. Guardian Australia, který měl část získaných dat vidět, tvrdí, že jsou zde údaje o australských úřadech, policii, čtyřech velkých bankách, pojišťovnách i pojištěných, univerzitách, obchodech a dalších včetně uniklých hesel a mělo jít údajně o uživatele služeb CloudSOC, což ale Symantec popírá.
 
Symantec logo
 
Ten totiž tvrdí, že databáze, která unikla, nebyla vůbec kritická a šlo jen o letitou demo databázi pro ukázkové účely včetně e-mailů a dat, která obvykle nebyla citlivá. Podle společnosti mnozí ze seznamu ani nejsou zákazníci Symantecu. To ostatně i někteří z nich potvrdili a podporují tak odmítavý postoj Symantecu, stejně jako jiní přiznali, že služeb Symantecu využívají včetně CloudSOC. Symantec navíc říká, že tato laboratoř ani nebyla připojena k hlavním serverům společnosti a služby společnosti stejně jako data zákazníků nebyla nijak kompromitována a šlo tak jen o "malý incident". Ať tak či onak, ať jsou data citlivá nebo ne, není to pro Symantec zrovna dobrá vizitka.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama