reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Synology uvádí NAS DiskStation DS119j

4.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
Synology uvádí NAS DiskStation DS119j
Společnost Synology je tradičním výrobcem NAS zařízení a nyní představuje novinku v podobě jednodiskového modelu DiskStation DS119j. Ta je základním modelem, který však dokáže posloužit i jako server multimédií.
V nabídce NAS zařízení společnosti Synology se objevuje nový model DiskStation DS119j. Ten je určen jen pro jeden pevný disk, takže zde nevyužijete RAID pole. I tak ale může být pro mnohé zajímavé přijatelnější cenou než v případě dvou nebo vícediskových zařízení. Kompatibilní je s klasickými 3,5" SATA disky, nicméně s redukcí je možné použít i 2,5" varianty. Se stávajícím firmwarem jsou podporovány disky o maximální kapacitě 14 TB. Využívá se souborového systému EXT4, nicméně díky jeho dvěma USB 2.0 portům umí pracovat i s externími úložišti, které mají EXT4, EXT3, FAT, NTFS, HFS+ nebo exFAT (ten je k dispozici za příplatek).
 
Synology DiskStation DS119j
 
NAS je vybaven dvoujádrovým 64bitovým procesorem Marvell Armada 3700 88F3720 s taktem 800 MHz. Nechybí ani 256 MB DDR3L paměti. Spotřeba činí 5,01 W při hibernaci pevného disku, za chodu je to pak 10,04 W. Pro chlazení je využit 60mm ventilátor a výrobce slibuje hladinu hluku 16,9 dB(A). Rozměry krabičky jsou 166×71×224 milimetrů a váží 0,7 kilogramu. K routeru se pochopitelně připojuje pomocí RJ.45 portu podporující gigabitové připojení. Sám výrobce pak slibuje maximální přenosovou rychlost čtení i zápisu 108 MB/s.
 
Synology DiskStation DS119j
 
Nezapomnělo se na užitečné funkce jako automatické synchronizování dat, Intelliversioning pak zachovává nejdůležitější verze souborů. K dispozici jsou i mobilní aplikace dovolující přístup ke sdíleným souborům. DiskStation DS119j je již v prodeji za cenu 2700 Kč s DPH.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama