reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Telegram by měl uvést svou kryptoměnu Gram do 31.10.

30.8.2019, Milan Šurkala, aktualita
Telegram by měl uvést svou kryptoměnu Gram do 31.10.
Sociální síť Facebook není zdaleka jediná, která chystá svou vlastní kryptoměnu. Telegram např. pracuje na svém Gramu a měl by ho uvést do konce října. Jinak by totiž mohl mít velký problém.
Kryptoměny jsou nadále velkým tématem, které poslední dobou dost oživují záležitosti kolem Libry od Facebooku. Vypadá to ale, že zdaleka není jedinou sociální sítí, která něco takového chystá. Jednou z dalších je Telegram, který pracuje na kryptoměně Gram a na kterou už ve dvou před-ICO výběrech nastřádal 1,7 miliardy USD. Pokud se mu ale nepovede kryptoměnu spustit do 31. října letošního roku a nabídnout skutečné ICO (Initial Coin Offering), mohl by být nařčen z podvodu a zpronevěry výše zmíněné částky.
 
Telegram logo
 
Telegram však investorům sdělil, že by se tak skutečně mělo stát do dvou měsíců a někteří z investorů i tuto zprávu potvrdili. Digitální peněženky pro novou kryptoměnu Gram by tak měly být k dispozici zhruba 200 až 300 milionům uživatelů. Velkou otázkou ale zůstává, jak a zda vůbec se Telegramu podaří hrát v rámci stanovených zákonů a regulací, což je něco s čím má Libra nadále problém a tvůrcům se nedaří přesvědčit vlády o tom, že by mohlo jít o legitimní platební prostředek. Nevypadá to totiž, že by Gram měl mít větší důvěryhodnost než Libra.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama