reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tesla by měla brzy ukázat integraci Steamu do svých aut

18.7.2022, Milan Šurkala, aktualita
Tesla by měla brzy ukázat integraci Steamu do svých aut
Tesla už v minulosti ukázala, že její infotainment systém ve vozech dokáže rozběhat hru Cyberpunk 2077. Podporuje také několik her přes Tesla Arcade, nově by ale mělo dojít k výraznému rozšíření. Podporovat má rovnou službu Steam.
před více než rokem se ukázalo, že infotainment vozů Tesla zvládne rozběhat hry jako The Witcher 3 nebo Cyberpunk 2077. Jeho základem je totiž v podstatě řešení od AMD s grafikou RDNA 2 a výkonem moderní herní konzole. Počátkem letošního roku Elon Musk oznámil, že řeší integraci celé služby Steam, což by nabídku herních titulů posunulo na úplně jinou úroveň. A jak to vypadá, asi nezůstane jen u slibů.
 
Tesla Steam
 
Na Twitteru se totiž Musk nechal slyšet, že Tesla učinila další postup v integraci služby a funkční demo by se mohlo objevit v průběhu srpna. Mělo by to výhodu v tom, že by Tesla nemusela řešit podporu jednotlivých herních titulů, ale rovnou začít obecně podporovat hry na Steamu a dostupnou kompatibilní knihovnu. Zatím je ale těžké odhadnout, kdy se projekt dostane do finální fáze, a tedy kdy si tyto hry budou moct zahrát i majitelé vozů. Doufejme, že se zase nezmění pravidla ohledně bezpečnosti a hraní her bude možné jen v době, kdy vůz stojí.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama