reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tesla si registrovala ochranné známky na restaurace

4.6.2021, Milan Šurkala, aktualita
Tesla si registrovala ochranné známky na restaurace
V databázi United States Patent and Trademark Office (USPTO) se objevily nové záznamy od společnosti Tesla. Ta si nechala registrovat ochranné známky na různé typy restaurací. Rozjíždí Elon Musk nový byznys?
Automobilka Tesla má několik polí působnosti, jde především o elektromobily, ale částí byznysu jsou i jiná akumulátorová a solární řešení. Zdá se ale, že se působnost automobilky ještě dále rozroste, byť půjde patrně o spojení se stávajícími produkty. Tesla si totiž dle záznamů v databázích United States Patent and Trademark Office (USPTO) nechala registrovat ochranné známky na různé typy restaurací. Není to navíc poprvé, co Elon Musk koketoval s myšlenkou restaurací.
 
Tesla Supercharger
ilustrační obrázek, autor: Jakob Härter, CC BY-SA 2.0, přes Wikimedia Commons
 
Myšlenka spojit nabíječky Supercharger a restaurace zazněla Twitterem už např. v roce 2018. Od té doby se nic až tak velkého nedělo, nicméně nyní to vypadá, že by se širší možnosti stravování na nabíječkách Supercharger mohly stát realitou. Otázkou je, jak velká tato síť bude. Tesla si totiž zaregistrovala známky pro mnoho různých typů restaurací, což může znamenat, že nepůjde výhradně o možnost stravování při čekání na nabití elektromobilu na Superchargeru. V registraci je zmínka o samoobslužných, take-away restauracích, ale také např. i tzv. pop-up (dočasné restaurace na nových místech, krátkodobě v rámci jiné restaurace jako hostování,...).
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama