reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tesla v Británii zažádala o energetickou licenci

4.5.2020, Milan Šurkala, aktualita
Tesla v Británii zažádala o energetickou licenci
Tesla není zdaleka jen automobilkou. Jde také o energetickou firmu, která vyrábí akumulátory včetně těch pro velké elektrické sítě i solární panely. V budoucnu se možná navíc stane hráčem na energetickém trhu ve Velké Británii.
Prozatím je výroba automobilů hlavní částí společnosti Tesla. Ta ale vyrábí i akumulátory, a to zdaleka nejen pro svá elektrická auta. Vyrábí i Powerwally pro zákazníky, kteří chtějí ukládat energii např. ze solárních panelů. I ty jsou součástí Tesly poté, co převzala společnost SolarCity. Zároveň nabízí i velké vyrovnávací akumulátory pro energetiku, přičemž příkladem může být obří 129MWh akumulátor v Austrálii. Nyní si společnost zažádala o energetickou licenci ve Velké Británii, což okamžitě vyústilo ve spekulace, co že to vlastně Tesla chystá.
 
Tesla logo
 
Možností je více a jednou z nich je to, že se stane jedním z mnoha poskytovatelů elektřiny, patrně pomocí svých vlastních solárních panelů. Další možností je, že se stane systémem pro obchodování s energiemi na platformě Autobidder, kterou využívá v již zmíněné Austrálii. Výsledkem by bylo, že by Tesla umožňovala jiným producentům elektrické energie nabízet svou energii dalším partnerům. Platforma by zde mohla nabízet různé strategie prodeje.
 
Vyloučit nelze ani kombinaci různých těchto přístupů, tedy produkci elektřiny Teslou, přeprodej elektrické energie jiných i akumulátorové systémy Tesly pro stabilizaci sítě a FCAS zásahy. Tesla navíc uzavřela partnerství se společností Octopus Energy, která nabízí speciální tarif pro majitele elektromobilů. Co přesně však Tesla chystá, to prozatím není jasné.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama