reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

The Outer Worlds a jejich univerzum, jaké bude?

27.2.2019, Jan Vítek, aktualita
The Outer Worlds a jejich univerzum, jaké bude?
RPG The Outer Worlds od Obsidian Entertainment si zaslouží zvýšenou pozornost jako svěží vítr v zatuchlém světě AAA titulů, které nám v poslední době moc radosti nepřinášejí. Podívejme se na to, o čem bude toto zbrusu nové univerzum. 
Už dobře víme, že The Outer Worlds se budou odehrávat ve vesmírném zapadákově ovládaném nemilosrdnými kapitalisty, takže lze očekávat bezskrupulózní vládu peněz a každodenní boj o přežití. Pro RPG je to ostatně ideální prostředí. My do něj skočíme rovnýma nohama v kůži právě rozmrazeného cizince, který se musí s místní kulturou a zvyklostmi teprve seznámit, takže v tom se hned budeme moci s hlavní postavou identifikovat. Pokud tak chcete vše objevit sami, můžete přestat číst. 
 
 
Leonard Boyarsky vysvětluje, že se zde pracuje s alternativní historií. Svět The Outer Worlds se začal vyvíjet svou cestou v době Einsteina. Proběhla první světová válka, ale kvůli jiným důvodům a možná že druhá světová ani nebyla, to se zatím nedozvíme. Důsledek byl ale takový, že kapitalismus se utrhl ze řetězu a nikdo neměl dost síly, aby rozbil vzniklé monopoly, které ovládly svět a udaly směr vývoje na další stovky let. 
 
Lidstvo tak začalo zkoumat vesmír, ale ne kvůli poznání, ale kvůli zisku, takže k ideálu Star Treku se zde blížit rozhodně nebudeme, to spíše k divokému západu. Čím dál více to tak začíná připomínat univerzum seriálu Firefly. 
 
My se budeme pohybovat v systému Halcyon, kde vládne deset společností, které jej celý vlastní, a tak i všechno řídí, tedy téměř všechno. Nyní ale chtějí učinit poslední krok a celou společnost si úplně podmanit a přizpůsobit svým potřebám v jakési formě korporátní utopie ovládající každý aspekt lidského života. Ve hře budou ale zmiňovány i další kolonie v cizích systémech, i když se do nich přímo nepodíváme, například soukromá kolonie obdoby Billa Gatese, která se neozvala už sto let. Halcyon je přitom velice nezvyklý tím, že jej vlastní hned 10 společností. 
 
 
Všechno to ale nebude pouze o korporacích. Obsidiani se věnovali i zákonům fyziky a přírody, které si pokřivili s ohledem na to, že zábava má přednost před realismem. Půjde o cestování vesmírem a možnost překročit rychlost světla, ne pomocí warpu, ale prostě se budeme pohybovat rychleji než světlo, ačkoliv vše přitom zešedne a nebude možné zatáčet. Kvůli tomu se však stávají chyby a je to i důvod, proč naše postava dorazí na Halcyon později, než měla a v cíli už s ní a jejími spolucestovateli nepočítají. Co se týče společnosti, ta se nezačala vyvíjet přesně dle představ korporací. Objevili se rebelové a narušitelé pořádku. 
 
 
Měsíc Monarch (dříve Terra 1) nabídne hráči klasický otevřený svět, jaký známe z moderních RPG a v něm několik měst, mezi nimiž budeme moci chodit nebo později létat. Ani samotná města nebudou přístupná hned a v případě lodi budeme muset nejdříve "odemknout" přistávací plochy. Právě Monarch bude v systému asi "nejsvobodnější", zatímco Terra 2 bude příklad planety, kde už korporace zcela převládly, i když i tato fasáda se zvolna olupuje narušovaná i nájezdnými lupiči. Krom samotných planet tu bude i řada dalších lokací, jako třeba samotná loď, v níž dorazí naše postava nebo Byzantium, místo pro vyvolené, případně Groundbreaker, původní loď s prvními kolonisty zaparkovaná v jednom z libračních bodů u Terra 2. 
 
Je toho mnohem víc a pokud chcete, můžete pokračovat na serveru Game Informer.


reklama