reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tip: Vyzkoušejte tmavý režim v prohlížeči Chrome 64

28.4.2019, Jáchym Šlik, aktualita
Tip: Vyzkoušejte tmavý režim v prohlížeči Chrome 64
Tento týden byla vydána aktualizace na Chrome 74, která pro uživatele Windows 10 přináší novinku v podobě tmavého režimu. Do něj se prohlížeč přepne, pokud uživatel nastaví tmavý motiv v celém systému, ale existuje způsob, jak jej vyvolat manuálně.
Tmavý režim se v posledních měsících stává stále oblíbenějším v různých programech a aplikacích. Můžete to vidět na smartphonech, kde tmavší barvy dávají i praktický smysl vzhledem k stále širšímu rozšíření OLED displejů, na kterých pomáhají spořit energii. V případě počítačů, kde se OLED objevuje maximálně v pár modelech notebooků, se jedná hlavně o estetickou záležitost, ale leckomu mohou temnější odstíny být příjemnější pro oči. Na poptávku zareagoval Google, který do svého internetového prohlížeče Chrome integroval tmavý režim. Poprvé se objevil ve verzi 73 pro MacOS, ale s aktuální verzí 74 se dostává také na Windows 10.
 
 
Do tmavých barev zatím není možné přepnout ručně, v nastavení prohlížeče žádnou takovou volbu nenajdete. Chrome ovšem rozpozná, že máte aktivní tmavý motiv ve Windows 10 a v takovém případě se automaticky převlékne do temnějších odstínů. Novinku si ovšem můžete vyzkoušet i v případě, že používáte operační systém se světlým motivem. Zabere to jen pár vteřin:
  1. Najděte si na ploše zástupce prohlížeče Chrome a na ikonku klikněte pravým tlačítkem myši.
  2. V kontextové nabídce vyberte možnost Vlastnosti.
  3. Do kolonky Cíl přidejte na konec adresy mezeru a --force-dark-mode, takže celý řetězec bude vypadat třeba takhle: "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --force-dark-mode
  4. Uložte nastavení a pokud po vás systém bude chtít potvrzení správce, povolte jej.
  5. Po opětovném spuštění Chromu dojde k aktivaci tmavého režimu.
Chrome odjakživa nabízí podporu stažitelných motivů, pomocí kterých lze přizpůsobit vzhled prohlížeče. Oficiální tmavý režim proti nim ovšem přebarví prakticky vše včetně kontextových nabídek.
 


reklama