reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint a výkon grafických karet

7.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint a výkon grafických karet
Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint představuje další přírůstek do sáhodlouhé série, který tentokrát připravilo studio Ubisoft Paris. Podívat se můžeme na to, jak je to s kvalitou grafiky a jak se předvedou moderní i starší karty. 
Mnozí mají za sebou rušný víkend plný střílení v Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint a ti jistě dobře vědí, jak tato hra na jejich hardwaru šlape. Recenzenti to mají díky vestavěnému benchmarku jednodušší, takže nemusejí vymýšlet, jak to udělat, aby každé kartě připravili vždy stejnou scénu a srovnání. 
 
 
Server wccftech testoval s Core i9-9900K a kartami AMD a NVIDIA s verzemi ovladačů Radeon 19.9.3 a GeForce 436.48. 
 
 
 
Moderní počítačové hry už dávno vypadají slušně i na nejnižší kvalitu zobrazení, ale problém pak je, když mezi tou a nejvyšší kvalitou existuje jen mizivý rozdíl. To rozhodně není případ tohoto titulu, který na nejvyšší nastavení vypadá mnohem lépe a nabízí výrazně detailnější prostředí. Jak se to ovšem podepíše na výkonu? 
 
 
Dle očekávání výrazně a dá se říci, že tou zlatou střední cestou je v tomto případě, ehm, střední cesta, čili nastavení High, viz srovnání v odkazovaném článku. Pokud tak bude vaše sestava při zvoleném rozlišení dýchavičná, snížením kvality se dá docílit výrazně vyšší snímkovací frekvence, ovšem nastavení na Medium a Low už bych se osobně vyvaroval. Ostatně s RX 570 na Full HD může být rozdíl v FPS dle nastavené kvality propastný, a to od průměrných 70 po 36 FPS. 
 
Co se týče škálování výkonu hry dle počtu procesorových jader, optimum je zde procesor zvládající osm vláken, čili i čtyřjádro s SMT. 
 
Nakonec tu máme výsledky testů karet v rozlišení Full HD a Ultra HD na vysokou kvalitu (High). 
 
 
 
Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint je tak jedna z her, které dělají z karet kalibru RX 580 a GTX 1060 6GB mainstream, neboť ty zvládají 60 FPS ve Full HD. Na nejvyšší kvalitu zobrazení by to ale bylo spíše mezi 40 a 50 FPS, nicméně pak už prostě záleží na preferencích uživatele. 
 
Pro pohodlné hraní v rozlišení Ultra HD či 4K pak může stačit i RX 5700 či RTX 2060 Super, ale pokud chcete prostě 60 FPS a minimální propady, nevyhnete se hi-endu.  
 
Zdroj: wccftech 


reklama