reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba Memory Corporation se přejmenuje na Kioxia, OCZ končí

18.7.2019, Jan Vítek, aktualita
Toshiba Memory Corporation se přejmenuje na Kioxia, OCZ končí
Toshiba Memory Holdings Corporation ohlásila, že pod svým dosavadním názvem už nebude existovat dlouho. Ještě letos se přejmenuje a jako svůj nový název si vybrala označení Kioxia. Proč se vůbec k tomu rozhodla a co její nový název znamená?
Toshiba Memory Holdings Corporation je významným výrobcem pamětí, a to především NAND Flash, který v minulých letech mohutně investoval. Zmiňovali jsme jej ale také v souvislosti s prodejem, a to kvůli velkým problémům mateřské Toshiby, které plynuly z nezdaru při výstavbě jaderných elektráren. Toshiba Memory je přitom partner firmy WD, s níž byla ještě v předminulém roce na ostří nože, ale poté se už situace mezi firmami uklidnila a nastoupila spolupráce. 
 
 
Nyní se dozvídáme, že z Toshiba Memory Holdings Corporation se stane Kioxia Holdings Corporation, a to od 1. října tohoto roku. Přejmenuje se tak řada subjektů, které všechny nově ponesou název Kioxia, a to včetně dosud přežívající značky OCZ. Ta už definitivně končí, takže z OCZ Storage Solutions se stane Kioxia Technology UK a z OCZ Israel pak Kioxia Israel. 
 
Toshiba si stvořila nový název složením dvou slov, a sice japonského kioku (paměť) a řeckého axia (hodnota či důstojnost). To má odpovídat vizi nově pojmenované společnosti, která má být spojena s budoucností růstu na trhu s vysokokapacitními paměťmi a zpracováním dat. 
 
To jen abychom se příště nedivili, až na nás z krabice vykoukne SSD od zdánlivě neznámé firmy. 
 


reklama