reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba Symbio: chytrý reproduktor a bezpečnostní kamera v jednom

7.1.2018, Jáchym Šlik, aktualita
Toshiba Symbio: chytrý reproduktor a bezpečnostní kamera v jednom
Toshiba Symbio není jen chytrý reproduktor s asistentkou Amazon Alexa, ale také bezpečnostní kamera, dětská chůvička, interkom nebo centrum celé chytré domácnosti k ovládání jiných spotřebičů.
Na nebi chytrých reproduktorů vysvitla další hvězda, tentokrát od Toshiby, nováčka v tomto segmentu. V podání japonského výrobce se však jedná o mnohem univerzálnější zařízení. Toshiba Symbio totiž kromě samotného reproduktoru obsahuje integrovanou bezpečností kameru se širokým úhlem záběru, rozlišením 1080p (Full HD) a režimem slabého osvětlení. Uživatel může obraz sledovat v reálném čase na displeji svého smartphonu a mít tak kontrolu nad svými dětmi, mazlíčky nebo celou domácností. Zvukový detektor zvládne rozpoznat určité tóny, jako třeba hlásič požáru, a upozornit na tuto skutečnost uživatele posláním upozornění na telefon. Interkom zase umožňuje oboustrannou komunikaci mezi smartphonem a reproduktorem, takže je možné například rychle kontaktovat ostatní členy domácnosti.
 
 
Toshiba Symbio slouží také jako smart home hub, tedy jakési centrum chytré domácnosti. K reproduktoru lze bezdrátově (podporovány jsou technologie Z-Wave a ZigBee) připojit další senzory a zařízení, které potom uživatel ovládá hlasem nebo vzdáleně pomocí mobilní aplikace Toshiba Smart Home pro Android a iOS. Osvětlení, termostat, bezpečnostní systém nebo domácí spotřebiče tak lze mít neustále pod kontrolou. Symbio však z§stává především chytrým reproduktor s integrovanou hlasovou asistentkou Amazon Alexa. Prostřednictvím hlasových povelů lze tedy mimo jiné vyhledávat informace či poslouchat hudbu ze streamovacích služeb, jako jsou Amazon Music, Pandora nebo iHeart Radio. O vylepšení zvuku se stará patentovaný driver ODMD od společnosti Onkyo.
Všestranný chytrý reproduktor Toshiba Symbio bude ukázán na veletrhu CES 2018 v Las Vegas, kde se možná dozvíme také informace o ceně a dostupnosti.
 
Zdroj: Tisková zpráva Toshiba


reklama