reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

TP-Link Archer C6: gigabitový router s MU-MIMO

3.11.2018, Jáchym Šlik, aktualita
TP-Link Archer C6: gigabitový router s MU-MIMO
TP-Link rozšiřuje svou nabídku Wi-Fi routerů o model Archer C6 s moderním prohnutým designem a pěti anténami. Novinka se vyznačuje rychlým připojením 802.11ac s technologií MU-MIMO i snadným nastavení pomocí aplikace.
Pro domácnosti i menší firmy je určen nový bezdrátový router TP-Link Archer C6. Stejně jako jiné modely z této řady vsází na moderní design s elegantním prohnutím, který je navíc ozvláštněn lesklým vzorovaným povrchem. Z těla vyrůstají čtyři externí antény, které doplňuje pátá integrovaná anténa. Díky této kombinaci slibuje router velmi kvalitní pokrytí i eliminaci tzv. mrtvých zón, a to především na 2,4 GHz. Archer C6 je samozřejmě dvoupásmový router s Wi-Fi 802.11ac a celkovou šířkou pásma až 1 200 Mb/s. K dispozici je totiž souběžný přenos dat rychlostí 300 Mb/s v pásmu 2,4 GHz a 867 Mb/s v pásmu 5 GHz.
 
 
Technologie MU-MIMO umožňuje routeru komunikovat se dvěma zařízeními najednou, takže nedochází k zadrhávání. Při kabelovém připojení stolního počítače, chytrého televizoru či NAS pomocí kabelu oceníte čtveřici gigabitových portů LAN, které doplňují port WAN. Z routeru lze také vytvořit přístupový bod, stačí přepnout do režimu „Access Point“. K pohodlné instalaci i správě sítě lze využít mobilní aplikaci TP-Link Tether, která je zdarma dostupná pro Android a iOS. Před nevhodným obsahem na internetu nebo na sociálních sítích chrání děti funkce rodičovské kontroly, která umožňuje používat klíčová slova, vytvářet seznam blokovaných uživatelů a omezovat rozsah přístupnosti webu. Stejně tak lze tuto funkci využít pro firemní sítě.
 
 

Dostupnost a cena

 
TP-Link Archer C6 se na českém trhu prodává za doporučenou cenu 1 299 Kč včetně DPH.
 
Zdroj: Tisková zpráva


reklama