reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

TP-Link Deco M9 Plus: meshový systém se snadným nastavením

21.10.2018, Jáchym Šlik, aktualita
TP-Link Deco M9 Plus: meshový systém se snadným nastavením
Třípásmový meshový Wi-Fi systém Deco M9 Plus slibuje vyřešení problému se slabým signálem v některých částech domu. Funguje také jako hub pro chytrou domácnosti. V základní sadě se nachází dvě jednotky.
TP-Link Deco je řada moderních mesh Wi-Fi routerů, které mají za úkol rozšířit signál do každého koutu domácnosti. Nejnovějším přírůstkem do rodiny je sada Deco M9 Plus, která zvládne bez problémů pokrýt plochu až 600 čtverečních metrů, takže je vhodná i pro velké byty a domy. Pokud by to přesto nestačilo, stačí dokoupit a připojit další jednotky. Jednotlivá zařízení spolupracují a vytvářejí v domě ucelenou síť s jedním názvem, přičemž zařízení se automaticky připojí k jednotce, která v danou chvílí nabízí nejlepší signál a rychlost připojení. Technologie Wi-Fi Roaming zajišťuje, že při procházení bytem se smarthonem či notebookem dochází k plynulému přepínání mezi jednotlivými jednotkami.
 
 
Jedná se o třípasmový router podporující standard 802.11ac, který podporuje dvě pásma 5 GHz (867 Mbit/s) a jedno pásmo 2,4 GHz (400 Mbit/s, to znamená celkovou rychlost až až 2134 Mbit/s. Systém může teoreticky obsloužit více než sto zařízení najednou. Jednotky mají moderní design, který v interiéru rozhodně neudělá ostudu, a každá z nich obsahují osm integrovaných antén nenarušujících vzhled. Instalaci meshového systému usnadňuje mobilní aplikace Deco, pomocí které lze vše snadno a rychle nastavit. Deco M9 Plus funguje také jako hub chytré domácnosti, který spojuje všechna inteligentní zařízení včetně žárovek, zámků nebo kamer. Podporovány jsou vybrané produkty značek TP-Link, GE, Kwikset, Samsung a Nest využívající systémy ZigBee, Wi-Fi nebo Bluetooth. Nechybí ani kompatibilita s hlasovým ovládáním Amazon Alexa.
 
 
Zákazníci získají také bezpečnostní balík TP-Link HomeCare, který využívá aktuální databázi hrozeb od společnosti Trend Micro. Jeho součástí je integrovaný antivirus chránící všechna připojená zařízení, rodičovská ochrana umožňující dětem blokovat nevhodný obsah a omezit čas trávený online nebo systém řízení kvality služeb (QoS), který zajišťuje, aby zařízení a aplikace v požadovanou chvíli fungovaly co možná nejrychleji.

 

Dostupnost a cena

 
Sada TP-Link Deco M9 Plus se dvěma jednotkami je na českém trhu dostupná za 9 990 Kč včetně DPH, ale některé e-shopy ji nabízejí levněji.
 
Zdroj: Tisková zpráva


reklama