reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Turing Pi nám umožní vytvořit si celý serverový rack z Raspberry Pi

24.4.2020, Jan Vítek, aktualita
Turing Pi nám umožní vytvořit si celý serverový rack z Raspberry Pi
Turing Pi Cluster Board je produktem společnosti Turing Machines, takže s aktuální generací GPU od NVIDIE v tomto případě nebude řeč. Označení Pi nás už ale navede správě směrem k Raspberry Pi. 
Turing Pi Cluster Board už je v předprodeji firmy Turing Machines a jde o desku vybavenou několika rozhraními na jedné straně a na straně druhé má řadu sedmi slotů, do nichž patří jednotlivé systémy od Raspberry Foundation. Konkrétně to jsou Raspberry Pi Compute Module.
 
 
Deska Turing Pi má k dispozici podporu prostředí Kubernetes a využít se bude moci pro strojové učení, cloud, testování aplikací a jiné účely. Samotná pak nabízí audio jacky, HDMI port, 1Gb/s Ethernet a také real-time clock (RTC) a cluster management bus (I2C).
 
 
Co se týče podpory modulů, na výběr máme mezi Raspberry Pi Compute Module 1, Raspberry Pi Compute Module 3 a Raspberry Pi Compute Module 3+. Označení serverový rack je pak pochopitelně trošku nadnesené, ovšem 7 systémů na jedné desce už vypadá zajímavé, přičemž není nutné zapojit všechny sloty, postačí i jeden.
 

 
Každý Raspberry Pi Compute Module pak dostane vlastní unikátní IP adresu, ale všechny pak fyzicky sdílí ono jedno 1Gb/s ethernetové rozhraní a omezeny jsou na přidělených 100 Mb/s. Napájení pak může poskytnout buď externí zdroj s 12voltovým výstupem, anebo ATX zdroj. 
 
Operační systém může být zaváděn z eMMC úložiště, SD karty, anebo pomocí netbootu. O tom jsou k dispozici bližší informace na oficiálních stránkách Turing Pi. Samotnou desku tato firma nabízí v předprodeji za 189 USD. 


reklama