reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

V databázi se objevily nové Ryzeny Pro: 5 Pro 4650U a 7 Pro 4750U

6.3.2020, Milan Šurkala, aktualita
V databázi se objevily nové Ryzeny Pro: 5 Pro 4650U a 7 Pro 4750U
Na internetu se objevily zmínky o nových velmi úsporných mobilních procesorech Ryzen Pro určených pro podnikovou sféru. Jde o varianty Ryzen 5 Pro 4650U a Ryzen 7 Pro 4750U, která dosahuje frekvence až 4,2 GHz.
Máme tu další úniky informací ohledně připravovaných procesorů AMD, o které se postarali @_rogame a @TUM_APISAK. Ti objevili záznamy o nových podnikových procesorech Ryzen Pro, které budou určené do úsporných notebooků. Jde totiž o mobilní procesory řady U. Jak už je u verzí Pro zvykem, mají mít navíc některé podnikové funkce pro širší možnost správy a bezpečnosti počítačů. Úniky byly nalezeny v údajích dvou notebooků od společnosti Lenovo.
 
AMD Ryzen Pro Mobile
 
Konkrétně jde o dva procesory, prvním z nich je Ryzen 5 Pro 4650U. Jde o 6jádrový procesor s podporou SMT, tedy zpracováním 12 vláken najednou. Jeho základní takt činí 2,1 GHz, Boost frekvence je pak 4,0 GHz. Integrovaný grafický čip běží s frekvencí 1,5 GHz. Druhým procesorem je výkonnější Ryzen 7 Pro 4750U. V tomto případě jde už o 8jádro s podporou zpracování 16 vláken najednou. Základní tak je nižší, činí 1,7 GHz, naopak Boost je s frekvencí 4,2 GHz o něco vyšší. Údaje o TDP se bohužel nepodařilo zjistit, dá se ale předpokládat, že bude na 15 W, jak je u řady U obvyklé.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama