reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

V NVIDII propouštění nehrozí, zaměstnanci naopak dostanou přidáno

23.4.2020, Jan Vítek, aktualita
V NVIDII propouštění nehrozí, zaměstnanci naopak dostanou přidáno
Šéf NVIDIE Jensen Huang se vyjádřil k obavám svých zaměstnanců, kteří pomýšleli na možné propouštění kvůli světové pandemii, jež zasáhla i IT průmysl. Huang je uklidňuje s tím, že se naopak mohou těšit na vyšší mzdy.
Jensen Huang tak slíbil, že nikdo v NVIDII v přímém důsledku pandemie nemoci Covid-19 nepřijde o práci a zaměstnanci ani nebudou žádáni o to, aby přijali snížení svých mezd. Právě naopak mohou se těšit na vyšší příjmy, a to kvůli tomu, aby se mohli spolehnout na ještě větší finanční zabezpečení. 
 
 
Jensen Huang vypočítává, že v příštích měsících zaměstnanci NVIDIE získají celkově navíc desítky milionů dolarů. Upozorňuje také na to, že technologie NVIDIE v oblastech grafiky, vědy, umělé inteligence a robotiky jsou nyní důležitější pro budoucnost než kdykoliv dříve, čímž v podstatě říká, že práce bude dost. 
 
NVIDIA je ostatně v dobré finanční situaci, čemuž napomohly i aktuálně zvýšené prodeje počítačů a rovněž provozovatelé serverů navyšují výkon i datovou propustnost díky tomu, že nyní více než kdy jindy se pracuje s využitím Internetu. Je ale zřejmé, že toto s postupným uvolňováním omezení a návratem lidí do práce skončí a PC průmysl se může opět propadnout, respektive spíše je vhodné mluvit o ukončení pozitivního výkyvu. Otázka je spíše ta, zda nebude druhá polovina roku výrazně poznamenána očekávaným útlumem celosvětové ekonomiky. Nic z toho se nedá předpovědět, neboť pandemie zasáhla moderní svět vůbec poprvé, takže lze jen čekat a doufat.
 


reklama