reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Valve musí Corsairu zaplatit 4 miliony dolarů, porušilo patent pro herní ovladač

4.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Valve musí Corsairu zaplatit 4 miliony dolarů, porušilo patent pro herní ovladač
Společnost Valve musí dle nařízení zaplatit jako odškodné 4 miliony dolarů za to, že porušila patent týkající se herních ovladačů, který vlastní společnost Corsair. Valve přitom dostalo už před lety varování. 
Valve už svůj Steam Controller sice nenabízí, ostatně ze všech hardwarových produktů této firmy už zůstal pouze VR headset Index. To ale neznamená, že firmu nemůže dohnat jedna nepříjemnost, která se týká patentu firmy Ironburg Inventions, kterou později v roce 2019 získala známá společnost Corsair. Ta sama sice žádné herní ovladače ve stylu Stream Controller nevyrábí, ale to je v tomto případě vedlejší. 
 
 
Firma Valve obdržela od Ironburg Inventions už v roce 2014 varování, že Steam Controler ve své podobě porušuje patent týkající se zpracování zadních ovladacích ploch. Jde konkrétně o Rear Grip Button, čili tlačítka zapuštěná přímo v držadlech gamepadu. Valve však toto varování ignorovalo a nakonec vyrobilo na 1,6 milionu těchto ovladačů, než se je předloni rozhodlo stáhnout z trhu. 
 
 
Firma Ironburg Inventions tak už pod vedením Corsairu dala celou věc k soudu a porota nyní rozhodla o tom, že Valve musí v náhradě škod zaplatit 4 miliony dolarů, neboť vědomě porušilo patent firmy Ironburg Inventions. 
 
Corsair už také přišel s vlastním vyjádřením, v němž se píše, že dle rozhodnutí soudu z 1. února tohoto roku společnost Valve porušila patent číslo 8.641.525 a musí zaplatit blíže nespecifikovanou částku přes 4 miliony dolarů. A že firma Valve dle poroty porušila patent zcela vědomě, otevírá se možnost dalšího soudního řízení, které může nařídit ještě dodatečnou náhradu škod. 
 


reklama