reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Viceprezident Mike Rayfield opouští radeonovou divizi, prý ztratil zájem o práci

14.12.2018, Jan Vítek, aktualita
Viceprezident Mike Rayfield opouští radeonovou divizi, prý ztratil zájem o práci
Mike Rayfield, dosavadní senior viceprezident a generální manažer Radeon Technologies Group (RTG) s koncem roku ve firmě AMD i sám skončí. To je jisté, avšak spekuluje se o důvodech, které ukazují na vyhoření.
Michael J. Rayfield tak už brzy nebude působit na pozici senior viceprezident a generální manažer a jeho funkce prozatím přebere David Wang, Senior Vice President of Engineering rovněž z divize RTG. Zrovna Wang nedávno mluvil o budoucích grafických architekturách firmy AMD a prozradil, že podpora ray tracingu se zatím ze strany Radeonů nechystá. 
 
 
Server WCCFTech se odvolává na svůj zdroj, který uvádí, že Mike Rayfield v poslední době svou práci nezvládal a že se choval nezúčastněně. Rayfield dle tohoto zdroje na konci každého týdne smazal veškeré e-maily, k nimž se už nedostal, odmítal pracovat přesčas nebo o víkendech, když to bylo nutné, k ostatním se choval neomaleně a ani si nepamatoval jména svých kolegů. To vypadá jako popis člověka, který postupem času ztratil zájem o svou práci a o její výsledky. 
 
Zdroj pokračuje, že Rayfield také před Lisou Su popíral, že by probíhal souboj o talenty a dle něj firma vůbec nemusela řešit dopady odchodu důležitých pracovníků (především do Intelu). Vedle toho měl také navrhovat nereálné kroky, jako výrobu karty "Radeon VII" založené na čipu Vega 20, která by se zaměřila běžné spotřebitele a hry a měla nabídnout výkon blízký GeForce GTX 1080 Ti za cenu 750 USD. 
 
Nic z toho samozřejmě nemusí odpovídat skutečnosti a my se pochopitelně nedozvíme, zda to pravda byla, nebo ne. AMD totiž už přispěchalo s oficiálním vyjádřením, v němž výše uvedené popírá a sděluje, že Rayfield odchází z vlastního rozhodnutí více se věnovat rodině a nemá to nic společného s jeho pracovními výkony.
 
Nic jiného jsme ani nemohli očekávat, protože AMD by přeci nikdy nemohlo přiznat, že by jeden z jeho vedoucích pracovníků takto sešel z cesty. Rayfield měl na starosti všechny strategické a obchodní aspekty vývoje běžných spotřebitelských i profesionálních grafických produktů stejně jako oblasti semi-custom (např. APU pro herní konzole). Nyní z AMD odchází ve věku 57 let a dle oficiálního vyjádření prostě a jednoduše do penze. 
 
Zdroj: WCCFTech


reklama