reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Video: Fotbaloví fanoušci protestovali proti eSports

25.9.2018, Jáchym Šlik, aktualita
Video: Fotbaloví fanoušci protestovali proti eSports
Nedělní zápas švýcarské fotbalové ligy musel být přerušen kvůli tenisovým míčkům a gamepadům, které na hřiště házeli nespokojení fanoušci. Důvodem jsou plány, že by každý prvoligový klub musel mít i vlastní eSports tým.
Čas od času se stane, že kvůli výtržnostem fanoušků musí být přerušeno sportovní utkání. Stalo se tak i poslední neděli během fotbalového zápasu švýcarské Superligy mezi týmy Young Boys a Basilej. Právě fanoušci klubu Young Boys, který sídli v hlavním městě Bernu, si připravili protestní akci. Během ní začali na hřiště házet desítky tenisových míčků a dokonce také konzolové herní ovladače. Následně roztáhli obří černobílou vlajku s motivem tlačítka, které se na elektronických přístrojích používá pro pauzu. Přidali se i někteří fanoušci druhého týmu. Pořadatelé začali předměty kvapně uklízet z trávníků, přesto musel být zápas dvakrát na několik minut přerušen rozhodčím.
 
 
Tento krátký protest měl do světa vyslat jasnou zprávu: Fotbalovým fanouškům vadí posilující pozice eSports a snaha o propojení s tradičními sporty. Stále větší počet fotbalových týmů investuje velké peníze do elektronických sportů, které by přitom mohlo použít k nákupu nových hráčů nebo podpoře mladých fotbalistů. V poslední době se navíc objevují spekulace, že ve Švýcarsku vznikne virtuální liga, která by se hrála paralelně s tradiční Superligou, ale soutěžili by v ní eSports týmy. Pořadatelé potvrdili, že takový projekt existuje, ale v trochu jiné formě a bez licence. Konečné rozhodnutí by mělo být učiněno na některém z následujících valných zasedání. Mimochodem, Young Boys se protesty nenechali zviklat a porazili Basilej vysoce 7:1.
 
 
Vadí vám spojení tradičních sportovních klubů s počítačovými hrami, které by se v budoucnu mohlo stát standardem?
 


reklama