reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ViewSonic ELITE: ultraširoká LCD s vysokou obnovovací frekvencí

16.1.2019, Jan Vítek, aktualita
ViewSonic ELITE: ultraširoká LCD s vysokou obnovovací frekvencí
Společnost ViewSonic se přihlašuje s novou řadou monitorů, které by dle svého označení ELITE měly nabídnout vysokou kvalitu. Půjde přitom o herní monitory, protože právě v jejich případě se dobře využije především vysoká obnovovací frekvence.
ViewSonic známe jako tradičního výrobce počítačových monitorů už od dob technologie CRT, ovšem ten se teprve už před několika lety zaměřil na výrobu čistě herních modelů. Není divu, že se k tomu rozhodl, protože trh s herními monitory prudce roste, a tak láká další a další firmy. Nicméně to nevypadá, že by ViewSonic na tomto trhu dosud nějak výrazně prorazil. 
 
 
Řada ELITE chce zaujmout jednak RGB podsvícením, které bude možné synchronizovat s různými systémy, jako je třeba Razer Chroma, Thermaltake TT RGB Plub či MasterPlus + od Cooler Masteru. Především to ale budou širokoúhlé obrazovky s vysokými obnovovacími frekvencemi, jak se ostatně dalo očekávat.  
 
 
Pro začátek přijdou dva modely, a to XG240R a XG350R-C, o nichž zatím nejsou známy veškeré specifikace a soudě dle původní zprávy se výrobce chtěl chlubit především systémem podsvícení a jeho schopnostmi synchronizace s různými periferiemi. Od monitoru ale chceme především to, aby nabídl kvalitní obraz samotného LCD panelu a ne světelné efekty, které nás mohou při sledování naopak rušit, ale co já vím, třeba to mladší generace vidí jinak. 
 
 
ViewSonic XG240R je 24" model s panelem o rozlišení Full HD s obnovovací frekvenci 144 Hz řízenou pomocí FreeSync a odezvou 1 ms, což vypadá na technologii TN. Více o něm výrobce nebyl připraven prozradit, ale je zřejmé, že v jeho případě se o širokých úhlech nedá mluvit.
 
Model XG350R-C s 35 palci už nabízí rozlišení 3440 x 1440, a tak právě i širokou obrazovku, která bude prohnutá (poloměr 1800R) a dosáhne obnovovací frekvence 100 Hz opět s AMD FreeSync. Tento monitor nabídne také reproduktory Sonic Expert a společně s prvním zmiňovaným i rozhraní HDMI a DisplayPort, hub s USB 3.0 a flexibilní stojan i s pivotem.
 
Předpokládaná koncová cena 35" modelu by měla být 716 USD. 
 
Zdroj: ViewSonic


reklama