reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Virtuální modelka Imma boduje a dobývá Instagram

24.5.2019, Milan Šurkala, aktualita
Virtuální modelka Imma boduje a dobývá Instagram
Možnosti počítačové techniky a grafiky jdou stále dopředu, na což jsou specialisti zejména v Japonsku. Ti mají rádi spoustu umělých věcí a nedávno k tomu přidali i počítačem vyrobenou modelku Immu. Ta už má na Instagramu téměř 60 tisíc fanoušků.
Moderní technika nahrazuje stále více a více lidských činností. Poslední dobou tu probíráme zejména autonomní auta, ale vedle řidičů se už mohou bát i modelky. Alespoň v Japonsku to totiž zkouší už i s počítačově generovanými modelkami. Tak, jak lze dosáhnout velmi reálných výsledků v moderních filmech, tak tu máme i virtuální a na počítači vygenerovanou modelku Immu. Japonsko už stačila Imma docela pobláznit, na Instagramu má téměř 60 tisíc sledujících. To sice zdaleka nemá na nejpopulárnější účty, ale ukazuje to vzrůstající zájem i o umělou tvorbu tohoto charakteru. Autoři Immy ji dali i vlastní osobnost a koníčky, prý ji zajímá japonská kultura a film. Jméno Imma pochází z japonského slova "ima", které znamená "teď".
 
Virtuální modelka Imma
 
Na Instagramu prezentuje profesionálně zpracované fotografie, které jsou částečně fotografiemi i počítačovou grafikou. Zatímco tělo modelky a pozadí je reálné, její tvář je už plně počítačem vygenerovaná. Za Immou stojí CGI společnost ModelingCafe. Ti už pracovali na filmech Kingsglaive: Final Fantasy XV, Shin Godzilla nebo The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Imma se objevila také v magazínu i-D, kde stanula mezi dalšími dvěma modelkami, tentokrát plně reálnými. Magazín s virtuální modelkou udělal i "rozhovor".
 
Virtuální modelka Imma
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama