reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vrátí se hry od Electronic Arts na Steam?

24.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Vrátí se hry od Electronic Arts na Steam?
Dle nezaručených informací by se společnost Electronic Arts mohla se svou nabídkou vrátit na prodejní platformu Steam. Prý byly již provedeny příslušné testy, ovšem je tu jeden zádrhel jako v případě Ubisoftu. 
Společnost Electronic Arts už v roce 2011 spustila vlastní obchod, prodejní platformu a herní launcher, čili aplikaci spravující hry a jejich spouštění. Opustila tak Steam a začala vlastní hry nabízet na EA Origin, nicméně na Twitteru se dozvídáme, že na Steamu už proběhly testy ohledně možnosti přes něj kupovat a hrát hry právě z Originu. 
 
 
Pokud by se ale společnost EA vrátila na Steam, mohli bychom počítat s tím, že se jejího herního klienta stejně nezbavíme. Podobně jako v případě Ubisoftu a uPlay by bylo možné na Steamu hry od EA kupovat a přes něj je spouštět, ovšem v podstatě jen naoko, neboť by stále byl zapotřebí klient Origin. Právě to se dozvídáme od jistého RobotBrush, ale zda za tím opravdu něco vězí, toť otázka.  
 
V každém případě nastává zajímavý vývoj na trhu s digitálním prodejem her. Na jedné straně vzniká stále více obchodů, které si zřizují herní nakladatelé, přičemž nejviditelnější mezi nimi je Epic Games Store, který s notnou podporou financí vydělaných na Fortnite vyzval i samotný Steam. Na straně druhé se některé firmy ke Steamu alespoň částečně vrací, což je právě případ Ubisoftu a brzy to možná bude i EA. Je otázka, k jakým dohodám mezi danými firmami dochází, ale lze si představit, že budou oboustranně výhodné: Steam získá alespoň nějaké procento z prodejů a nakladatel bude moci oslovit širší základnu zákazníků. 
 
A že se něco v případě Electronic Arts skutečně chystá, na to ukazují informace ze Steamdb, stránek sledujících dění na Steamu. Dle nich byla zaznamenána aktivita ohledně her Dragon Age II a The Saboteur, které byly dříve na Steamu nabízeny, ale poté z něj po spuštění Originu zmizely. 
 
Electronic Arts by také mohli jít cestou exkluzivit, čili zásadní novinky by byly k dispozici po jistou dobu pouze na Originu a poté by se mohly přesunout i na Steam. Ale toto už je čirá spekulace. 
 
 
Zdroj: KitGuru


reklama