reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vulkan multi-GPU ve Strange Brigade: dvě karty s téměř dvojnásobným výkonem

4.9.2018, Jan Vítek, aktualita
Vulkan multi-GPU ve Strange Brigade: dvě karty s téměř dvojnásobným výkonem
AMD nabízí ke svým kartám Radeon RX 570 a lepším hned tři hry zdarma a mezi ně patří také Strange Brigade. Nyní se AMD chlubí tím, co můžeme čekat od podpory více GPU v rámci Vulkanu a jde o úctyhodné škálování výkonu. 
AMD už dříve zmínilo, že bude na svých kartách ve Strange Brigade podporovat asynchronní grafiku a také moderní FreeSync, ovšem moderní API jako DirectX 12 či Vulkan také slibovaly mnohem lepší využití více GPU tahajících ze jeden provaz. 
 
Co se týče Vulkanu, jeho podpora více GPU byla sice ohlášena Khronosem už v březnu 2017, ale realizována byla až ve verzi Vulkan 1.1 v březnu tohoto roku. Není tak divu, že první AAA titul s podporou multi-GPU ve Vulkanu přichází až nyní, a je to právě Strange Brigade. 
 
 
Není divu, že na implementaci Vulkanu s Rebellion, čili tvůrci tohoto titulu, AMD úzce spolupracovalo a snaží se na ní ukázat, jaké výhody může mít. Zde ostatně budeme moci také přímo porovnat to, jakého výkonu dosáhneme na různých kartách pod DirectX 12 a Vulkanem. Co se týče testu s více GPU, to nám AMD otestovalo samo a tvrdí, že s využitím jedné karty Radeon RX Vega 56 dosáhneme 53,8 FPS a na dvou takových pak 102,3 FPs, což představuje velice slušné škálování výkonu, a to rovnou o 90 procent. To AMD samo přičítá především značně redukovanému API overhead. 
 
 
Vedle toho nám AMD také ukazuje, čeho dosáhneme zapnutím asynchronního zpracování grafiky pod DirectX 12. Na stejné kartě to byly jen asi 2 FPS navíc, čili cca 6 procent, ale toto nás na rozdíl od druhé karty nic nestojí. Oba uvedené testy byly provedeny v rozlišení 4K a s ovladači Radeon Software Adrenalin Edition 18.8.2. 
 
Škoda jen, že se s námi AMD nepodělilo také o výsledky se dvěma kartami pod DirectX 12, abychom měli srovnání. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama