reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD přináší se Strange Brigade podporu FreeSync 2 HDR i asynchronního zpracování grafiky

29.8.2018, Jan Vítek, aktualita
AMD přináší se Strange Brigade podporu FreeSync 2 HDR i asynchronního zpracování grafiky
Už před řadou dní jsme se dozvěděli, že AMD bude ke svým kartám nabízet hned tři hry zdarma a mezi ty bude patřit také střílečka Strange Brigade. Nyní přichází další informace o její podpoře technologií FreeSync 2 HDR a také asynchronní grafiky. 
Strange Brigade vypadá jako spojení her Tomb Raider a Serious Sam. Se svou skupinou podivínů budete v žánru kooperační střílečky kosit především stvůry a nestvůry ze starého Egypta, sem tam dáte přes prsty nějakému bossovi a to vše s notnou omáčkou z mystiky. Jde o jeden ze tří herních titulů, které AMD nově nabízí ke svým kartám, takže to je velice slušná přidaná hodnota vzhledem k tomu, že to platí shodně pro karty AMD Radeon RX Vega, RX 580 i RX 570. Ostatní dvě hry jsou Assassin's Creed Odyssey a Star Control: Origins a celkově jde o hodnotu 145 eur. 
 
 
AMD si pro Strange Brigade připravilo také ovladače Radeon Software 18.8.2, které slibují v tomto titulu jednak celkově vyšší výkon než starší verze, ale také podporu technologií FreeSync 2 HDR a Asynchronous Compute. 
 
 
V případě FreeSync je to jasné, jde o synchronizaci výstupu grafické karty s monitorem, aby nedocházelo k roztrhání obrazu a také tato technologie slouží k docílení co nejkratšího zpoždění výstupu. Nová verze navíc podporuje širší gamut na monitorech s podporou HDR (High Dynamic Range), což by se mělo v kombinaci temných kobek a osvětleného pouštního prostředí dobře vyjímat, ale to nemáme jak posoudit. 
 
Asynchronous Compute přišel do povědomí s DirectX 12 a slibuje lepší využití prostředků GPU efektivnějším řaděním úloh ke zpracování. Obecně se má za to, že tato funkce pracuje lépe právě na kartách AMD. Nicméně Strange Brigade bude také první hra, která bude vedle DirectX 12 podporovat také Vulkan a právě toto API bude nejspíše lepší volbou pro karty AMD. 
 
Zdroj: TZ AMD 


reklama