Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vyškrábaly se Mad Catz ze spárů bankrotu?

21.12.2017, Jan Vítek, aktualita
Vyškrábaly se Mad Catz ze spárů bankrotu?
Příznivce společnosti Mad Catz letos zarmoutila zpráva o tom, že se dostala do bankrotu. Tento výrobce herních počítačových periferií se nedostal z problémů ani po velkém propouštění, ale nyní to vypadá, že se vrací zpět. 
Společnost Mad Catz se jako mnohé další zaměřuje na výrobu počítačových periferií především pro hry a my si ji pamatujeme také ještě jako majitele značky Saitek, dobře známého výrobce kvalitních joysticků. Ten ale byl za pouhých 13 milionů dolarů prodán Logitechu, který značku Saitek soudě dle nabídky na trhu ještě nezrušil. Nicméně Mad Catz měla už na jaře přestat vyrábět a její produkty jsou také v českých obchodech stále skladem. 
 
 
V roce 2016 se společnost Mad Catz dostala do problémů, když zaznamenala ztrátu 11 milionů dolarů kvůli neúspěchu herního titulu Rock Band 4, pro nějž vyráběla hudební periferie. Nepomohlo propuštění ani prodej Saiteku, a firma tak letos na jaře vyhlásila bankrot a přestala s výrobou. 
 
Vypadá to však, že od té doby její jádro pracovalo na comebacku, který je dle následujícího videa už připraven. Toto video ukazuje prázdnou halu a na kousky roztříštěnou počítačovou myš, která se terminátorovským způsobem složí dohromady. 
 
 
Pak už video ukáže jen heslo "zpátky ve hře" (Back in the Game) a oznámí datum 4. ledna 2018. To je čas veletrhu CES 2018, na němž bude nejspíše návrat Mad Catz ohlášen spolu s novými produkty. A dle čeho soudíme, že jde zrovna o tuto firmu? Jsou k tomu tři důvody a jako první je tu už jen fakt, že žádný jiný známý výrobce periferií nedávno nezbankrotoval. 
 
Zveřejněné video ale také ukazuje blízký záběr na kolečko myši, které má na sobě ikonické zuby, které vypadají stejně jako na výše zobrazené myši Mad Catz RAT4. A nakonec dle informací serveru Kotaku toto video rozšiřuje jistý britský PR manager, který má silné vazby právě na Mad Catz. 
 
Nakonec uvidíme na začátku ledna, ale je téměř jisté, že šílené kočky si právě vybraly svůj druhý život a jedou dál.