reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vzpomínku Stevena Hawkinga mohou navštívit i cestovatelé v čase

16.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Vzpomínku Stevena Hawkinga mohou navštívit i cestovatelé v čase
Vzpomínkový obřad je naplánován na 15. červen a existuje 1000 míst, které budou přiděleny náhodně příslušným zájemcům. Mezi ty však mohou patřit i lidé, kteří se narodili do roku 2038, což není chyba. 
Dne 15. června se mohou ve 12:00 přijít do londýnské Westminster Abbey rozloučit lidé, kteří se ještě nenarodili. Jde o jednoznačný odkaz na přesvědčení Stephena Hawkinga o tom, že cestování v čase zpět je možné, a právě proto je událost otevřena pro lidi s datem narození až v roce 2038. Ostatně Hawking už v roce 2009 pořádal party pro cestovatele v čase, ale žádný se nedostavil. Asi se na ni v jejich čase už zapomnělo, a tak se to zkouší nyní na významnější události. Nejspíše nikdo pochopitelně nečeká, že by se uprostřed síně zablesklo a objevil se cestovatel z budoucnosti a je to spíše další způsob, jak uctít památku velkého člověka. 
 
 
Existují různé teorie týkající se cestování v čase. Dle Hawkinga by výlet do minulosti teoreticky měl být uskutečnitelný, ale jiní říkají, že to není vůbec možné, nebo že to je možné pouze do bodu v čase, kdy bylo cestování do minulosti vynalezeno. Oproti tomu cestování do budoucnosti teoreticky možné je, na tom se vědci v podstatě shodují a je to i v kontrastu s cestováním do minulosti dobře popsáno. 
 
Mluvčí Nadace Stephena Hawkinga prohlásil, že nemůže vyloučit možnost cestování v čase a že tato možnost nebyla naštěstí vyvrácena. Veškeré věci jsou možné, pokud nebyl dokázán opak. Uvedl také, že už přišly přihlášky z celé zeměkoule, a tím má na mysli opravdu kouli, neboť se dle něj zatím nepřihlásili žádní zastánci teorie o ploché Zemi. 
 


reklama