reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD uvedl externí SSD My Passport Go a SanDisk Extreme Pro

16.1.2019, Milan Šurkala, aktualita
WD uvedl externí SSD My Passport Go a SanDisk Extreme Pro
Společnost Western Digital představila dvě nové řady externích SSD disků. Jedna je pod vlastní značkou, jde o model My Passport Go, druhá je pak vysoce výkonnou možností od SanDisku s názvem Extreme Pro.
Western Digital je tradiční výrobce úložných zařízení a novinkami pro letošní CES 2019 byly vedle prototypu 4TB USB klíčenky od SanDisku také dvě nové řady externích SSD. To první také nese logo společnosti SanDisk (ten totiž patří pod Western Digital) a jde o řadu Extreme Pro Portable SSD. Výrobce bohužel nezveřejnil moc údajů. Víme tak to, že budou k dispozici v kapacitách 500 GB, 1 TB a dokonce i 2 TB. Využívá USB 3.1 Gen2 rozhraní a rychlost čtení může dosahovat až 1 GB/s, o zápisu se však nemluví. Díky silikonovému obalu a utěsnění se vyznačuje odolností IP55 (odolnost vůči pádu, prachu a vodě). Rozměry činí 112×58×11,5 mm a váží jen 79 gramů. Pracovat pak dokáže v teplotním rozsahu od 0 ºC do 45 ºC. Na tyto disky je poskytována tříletá záruka.
 
SanDisk Extreme Pro Portable SSD
 
Druhá novinka vyšla už s logem Western Digital a jde o řadu My Passport Go. I v tomto případě se můžete těšit na zvýšenou odolnost díky gumovému obalu snižující následky nárazu, vydržet má pád až ze dvou metrů. K počítači se připojuje přes USB-A 3.0 rozhraní a může dosahovat přenosových rychlostí až 400 MB/s. Nepatří tak sice mezi nejrychlejší SSD, stále je ale výrazně rychlejší než 2,5" pevné disky (dle WD asi 2,5krát). Rozměry novinky činí 95×67×10 mm. V prodeji bude modrá a žlutá verze s kapacitou 500 GB nebo 1 TB. S diskem jsou dodávány i aplikace pro automatickou zálohu dat (WD Backup) a další (WD Drive Utilities).
 
WD My Passport Go
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama