reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD vysílá na trh 20TB externí disky MyBook Duo

23.8.2017, Jan Vítek, aktualita
WD vysílá na trh 20TB externí disky MyBook Duo
Pro uživatele náročné na úložný prostor si společnost WD připravila nové MyBook Duo, které jim nabídnou 20 TB prostoru. Je tak celkem zřejmé, že využívají dva pevné disky s kapacitou po 10 TB.
WD MyBook Duo tak nabídne 20 TB místa pro cokoliv, co do nich můžeme nahrát pomocí rozhraní USB 3.1, přičemž využitelný bude jak nový port USB typu C (10 Gb/s), tak i dva klasické USB typu A, ale pouze typu USB 3.0 (5 Gb/s). Krom toho je pochopitelně nutné toto zařízení i napájet z externího zdroje, neboť přes USB nelze zajistit napájení desktopových disků, které potřebují 12 V. Leda by si dané zařízení dokázalo toto napětí transformovat z 5 V, jinak energie dokáže USB C už poskytnout dost. 
 
 
Western Digital dále slibuje, že WD MyBook Duo dosáhnou na USB 3.1 přenosových rychlostí až 360 MB/s, což platí pro čtení a sekvenční operace. 
 

Uvnitř tohoto zařízení bychom našli pevné disky WD řady Red, které jsou optimalizovány pro vícedisková prostředí s využitím polí RAID. Z uvedené přenosové rychlosti je zřejmé, že té lze dosáhnout pouze při zapojení disků do pole RAID 0 (striping). V takovém případě je ale jasné, že havárie jednoho disku znamená ztrátu veškerých dat a pokud se vám něco takového nezamlouvá, můžete si přepnout na RAID 1 (mirroring), čímž budou data jednoho disku zrcadlena na druhé, a to za cenu poloviční kapacity. Pak je tu i třetí cesta, a to klasické JBOD, v němž se na disky budou data ukládat klasicky. K tomu všemu poslouží dodávaný software WD Drive Utilities. 
 
WD nám k tomuto zařízení také dodá sadu kabelů a adaptérů pro USB typ C, abychom neměli problém s napojením na počítače, jež moderní podobu USB konektoru ještě nepoznaly. Dvojice portů USB typu A pak může posloužit k připojení či napájení dalších zařízení, jako třeba čteček karet, nebo dokonce jako prostý USB hub, na nějž můžeme zapojit cokoliv, třeba klávesnici nebo jinou periferii. Samozřejmostí už je také šifrování dat, a to zde pomocí 256bitového AES. 

My Book Duo přichází s tříletou zárukou a v řadě verzí lišících se cenou a kapacitou: $799,99 (20TB), $599,99 (16TB), $419,99 (12TB), $329,99 (8TB), $289,99 (6TB) a $259,99 (4TB).

Zdroj: Hexus.net
reklama