reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD vysílá na trh objemná SSD značky UltraStar

6.8.2019, Jan Vítek, aktualita
WD vysílá na trh objemná SSD značky UltraStar
Značku UltraStar společnosti Western Digital známe ještě díky pevným diskům, ovšem ta je pro svého majitele evidentně příliš cenná na to, aby ji v éře SSD opomenul. A není divu, že pod ní přichází výkonné modely.
Western Digital si připravil hned dvě rodiny UltraStar NVMe SSD, které jsou založeny na 96vrstvých pamětech 3D NAND Flash. Jde o Ultrastar DC SN640 a Ultrastar DC SN340, které jsou obě zaměřeny na smíšenou zátěž nebo i na intenzivní čtení, takže to vypadá, že zápis nemusí být jejich silnou stránkou. Cílem pak jsou datová centra či cloud. 
 
 
Rodina Ultrastar DC SN640 NVMe SSD je zaměřena právě na smíšenou zátěž a hodit se bude pro SQL Servery, MySQL, virtuální desktopy (VMware vSan, Azure) a oproti předchozím modelům WD slibuje dvojnásobný výkon sekvenčního čtení. Výrobce slibuje tři formáty s různými nabídkami kapacit. 
 
Konkrétně to bude EDSFF E1.L s až 30,72 TB a až 720.000 IOP při náhodném čtení. Taková SSD se mohou hodit pro moderní racky dosahující úložného prostoru až do řádu petabajt. Pak tu máme 7mm U.2 SSD s až 7,68 TB pro úložné servery či energeticky efektivní blade servery a nakonec klasické M.2 22x110 s kapacitou do 3,84 TB, které by se mohly využít i v prostých PC. 
 
Modely rodiny Ultrastar DC SN340 NVMe SSD jsou tedy určeny především pro aplikace náročné na čtení, která zapisují data po velkých blocích, takže jde třeba o úložné systémy poskytující multimediální obsah, video caching a prostě o ukládání dat sekvenčním způsobem. Zde se tak bude hodit výkon rozhraní PCIe 3.0 x4 a nízká čtecí latence díky NVMe. Tyto Ultrastary nabízí kapacitu do 7,68 TB. 
 
Zdroj: TZ WD


reklama