reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 19H2 pro Insidery jsou tu, ostatní se dočkají brzy

14.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 19H2 pro Insidery jsou tu, ostatní se dočkají brzy
Dávno už tolik neřešíme nové verze Windows 10 a někteří se jich možná spíše děsí a vyhýbají se jim. Rozhodně ale je třeba upozornit na to, že Windows 10 November 2019 už je tu pro Insidery. 
Verze Windows 10 November 2019 tak už je téměř připravena pro vypuštění na trh, které však může a nemusí nakonec v dohledné době přijít. Záleží na tom, zda se opět neobjeví nějaký problém, který by novou verzi poslal opět do vývoje a to se nakonec může stát i poté, co už budě několik dní na trhu, jak jsme měli možnost zažít. 
 
 
Nová verze Windows 10 má číselné označení 1909 a Insideři ji znají také jako 19H2. Uživatelé se mohou těšit na hrstku vylepšení, mezi něž bude patřit třeba možnost využít novou podobu kalendáře a vytvářet nové události hned v onom vysunovacím okně. Aktuálně se pro přidání události musí otevřít v okně celá aplikace Kalendář, takže nový způsob bude jednodušší a rychlejší. 
 
 
Další novinka se týká samotného způsobu aktualizace. Pokud máte nainstalovanou verzi Windows 10 z tohoto roku (May 2019 Update), pak se nová verze nainstaluje stejným způsobem jako každoměsíční dílčí aktualizace, takže by celá operace ani neměla dlouho trvat. 
 
 
Některé změny jsou jen minimální, jako je například nastavení upozornění na e-maily, kam byly přidány obrázky s tím, jaký vizuální dopad bude zvolené nastavení mít. Ale pak tu jsou i další nová nastavení týkající se zobrazovaných upozornění (notification), které týkají Centra Akcí. 
 
Microsoft přidal i novinky pro výrobce počítačů, kteří si budou moci systém více přizpůsobit a do toho spadá také širší nabídka funkcí pro debugging spojený s procesory Intel, delší výdrž na baterie v případě PC s "jistými procesory" a rozhodně je třeba zmínit lepší využití procesorů s tzv. favored cores. Jde o jádra, která jsou schopna pracovat při nejvyšších turbo taktech, takže systém by toho měl využít a jednovláknovou zátěž posílat právě na taková jádra. 
 
Nakonec můžeme zmínit, že vyhledávání v Průzkumníku souborů nyní obstará Windows Search, což umožní třeba zároveň vyhledávat na webu i ve vlastním obsahu uloženém na OneDrive. 
 
Aktuálně tak mohou novou verzi systému využít pouze Insideři, kteří jsou přihlášení v daném programu, nebo prostě ten, kdo si sežene příslušnou instalaci systému. Verze 19H2 je pro ně k dispozici v rámci Release Preview Ring. 
 
Zdroj: Microsoft 


reklama