reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 April 2018 Update je tu

30.4.2018, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 April 2018 Update je tu
Vskutku na poslední chvíli nastupuje nová verze systému Windows 10, která dostala označení April 2018 Update. Dříve se přitom mluvilo o Spring Creators Update, ale nové označení s měsícem duben dávalo tušit, že nová verze je za rohem.
Nakonec to tak Microsoft opravdu stihl ještě v dubnu a je vidět, že zprávy o novém označení Windows 10 April 2018 Update nelhaly. Nám ostatně může být celkem jedno, jak Microsoft novou verzi nazval. Spíše jde o to, co nového nám přináší. Na trh měla přitom původně nastoupit už během prvního úterý v dubnu, ale její vypuštění bylo nakonec vypuštěno kvůli závažné chybě, která způsobovala celkové zamrznutí systému a nenáviděnou obrazovku BSOD. 
 
 
Microsoft ohlásil novou verzi na svém Blogu a zájemci si ji mohou obvyklým způsobem už stáhnout a nainstalovat, neboť ta bude jako obvykle v rámci Windows Update uvolňována postupně. Microsoft také na sebe vzal představení nejdůležitějších novinek, které prezentuje v celkem třech videích. 
 
 
Máme tu již známé funkce Timeline a Focus Assist, dále novinky přichystané pro prohlížeč Edge a nakonec funkci diktování pro Cortanu. 
 
 
Timeline přidává možnost vrátit se do minulého stavu našeho PC, a to až minus 30 dní. To funguje i v rámci dokumentů nad rámec platforem, takže nezáleží na tom, čím jsme editovali naše dokumenty, zda na počítači, tabletu s iOS nebo telefonu s Androidem. 
 
 
Focus Assistant je navržen jako nástroj sloužící proti prokrastinaci. Má za úkol narušovat tok aktualizací ze sociálních médií, notifikací a podobných záležitostí, které tak nebudou neustále vyrušovat v práci. Samozřejmě závisí v prvé řadě na tom, zda se někdo vůbec takto vyrušovat nechá. Focus Assistant se zapíná v centru akcí nebo v nastavení displeje a týká se předem nastaveného období dne, kduy pracujeme, což lze samozřejmě také změnit. Po konci nastaveného období pak uživatel získá celkový přehled o tom, co mu uniklo. 
 
Diktování Cortaně je celkem samovysvětlující označení. Stačí stisknout Win+H a začít mluvit do mikrofonu a Cortana bude schopna zaznamenávat řeč do textu, což se může hodit třeba pro rychlé ukládání poznámek. 
 
Aktualizovat na dubnovou verzi můžete ihned, nebo si počkáte na to, až bude k dispozici díky aktualizacím, ale na to se bude čekat i několik měsíců. 
 
Zdroj: Microsoft


reklama