reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 běží alespoň na 600 milionech zařízení

30.11.2017, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 běží alespoň na 600 milionech zařízení
Microsoft se ústy svého šéfa pochlubil, že jeho operační systém Windows 10 dosáhl počtu 600 milionů zařízení, která byla v průběhu jednoho měsíce aktivní, a tedy používaná. Vedle toho byl ohlášen i vývoj nového firemního areálu. 
Microsoft už dávno nezmiňuje svůj cíl, že chce dosáhnout počtu jedné miliardy zařízení s nainstalovanými Windows 10, a to do dvou, případně tří let po vypuštění systému na trh. To evidentně nestihne, neboť i prodloužená tříletá lhůta už skončí příští rok uprostřed letních prázdnin. Za poslední cca půlrok si ale Microsoft měl připsat dalších asi 100 milionů zařízení s Windows 10, což není vůbec špatný výsledek, zvláště když si uvědomíme, že jeho mobilní sektor, čili telefony, jsou v podstatě mrtvá záležitost, což firma samotná už přiznala. I tak ale ve světě běží Windows 10 na nezanedbatelném počtu telefonů a vedle nich také na PC, tabletech i na Xbox One, kteréžto konzole se do statistik také započítávají. 
 
 
Není tak divu, že Microsoft svůj "miliardový neúspěch" svádí především na to, že se nepodařilo prorazit na trhu s telefony. Yusuf Mehdi už přitom v červenci 2016 přiznal, že tento milník nebude splněn ani ve fiskálním roce 2018. 
 
Microsoft vedle toho také ohlásil, že započne s výstavbou 500akrového kampusu ve svém domovském Redmondu, kde bude postaveno 18 nových budov, renovováno bude na 620 tisíc čtverečných metrů pracovního prostoru, investováno bude 150 milionů dolarů do dopravní infrastruktury, veřejných prostranství, sportovišť a zeleně. Po dokončení projektu bude mít Microsoft v Redmondu 131 budov pro 47 tisíc zaměstnanců a místo pro přijetí dalších 8 tisíc lidí. 
 
 
Tento projekt bude rozprostřen na příštích 5 let a vyžádá si také stržení několika stávajících budov, které nahradí energeticky efektivnější výstavba.

Zdroj: Hexus.net


reklama