reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 je stále možné získat od Microsoftu zdarma

2.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 je stále možné získat od Microsoftu zdarma
O minulém víkendu oficiálně skončila nabídka Microsoftu na upgrade ze systémů Windows 7 a 8.x na Windows 10 a nyní čekáme na tzv. Anniversary Update, čili velkou výroční aktualizaci. Ukázalo se však, že Windows 10 stále je možné získat zdarma.
Stačí k tomu využít malý trik, s jehož pomocí můžeme získat platnou licenci na Windows 10 právě pomocí upgradu ze starších verzí systému. Internet nás přitom často formou podvodných reklam láká na různé skuliny, díky nimž můžeme získat cokoliv, ovšem v tomto případě skutečně můžeme využít neoficiální cestu, kterou samotný Microsoft zatím vůbec nebrání využít.





Stačí k tomu využít .exe soubor, který si stáhnete z následujících stránek. Na nich se píše, že nabídka upgradu zdarma pro širokou veřejnost skončila 29. července, ovšem lidé využívající tzv. asistivní technologie (pomůcky pro zlepšení fyzických či duševních funkcí), mohou stále vesele upgradovat na Windows 10. Jde však o to, že Microsoft vůbec neřeší, kdo takovou nabídku využije, takže technicky je upgrade na Windows 10 stále k dispozici všem. Firma také neuvedla, kdy tato nabídka vyprší, takže v podstatě může platit trvale.

Už dříve jsme se ptali, zda Microsoft opravdu hodlá s koncem letošního července stáhnout svou nabídku volného upgradu na Windows 10, když je zřejmé, že firma má zájem na co nejrychlejším rozšiřování tohoto systému a především služeb s ním spojených. Dostatečně to dokázala svou agresivitou, s níž přechod na Windows 10 nabízela. Tuto stále pokračující možnost tak můžeme vidět jen jako snahu o to, aby se vlk nažral a koza zůstala celá, čili aby firma dodržela dříve oznámenou roční lhůtu a zároveň nabídla komukoliv snadnou možnost, jak systém stále snadno získat.

Dnes také můžeme očekávat, že bude k dispozici Anniversary Update, který přinese vylepšenou Cortanu, Windows Ink, možnost využití rozšíření v prohlížeči Microsoft Edge a další novinky. První uživatelé mají mít tento upgrade k dispozici již od dnešního rána, ale rozhodně nebude k dispozici hned všem.

Zdroj: The Verge
reklama