reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 May 2020 Update není bezchybný: Microsoft zveřejnil seznam chyb

29.5.2020, Milan Šurkala, aktualita
Windows 10 May 2020 Update není bezchybný: Microsoft zveřejnil seznam chyb
Jak je tomu zvykem u komplexních systémů, jako je Windows 10, vždy se najdou kombinace SW a HW, které spolu moc dobře nefungují. Microsoft proto zveřejnil seznam známých chyb nové aktualizace, o kterých už ví.
Microsoft před pár dny uvolnil aktualizaci May 2020 Update (verze 2004) pro svůj operační systém Windows 10. Nasazuje jej tentokrát opatrně a aktualizace je tak dobrovolná a ještě ne pro každého. Přesto tu máme několik známých chyb, se kterými je nutno počítat. Nefunguje např variabilní obnovovací frekvence (VRR) na GPU od Intelu ve hrách s DirectX 9. Dalším problémem je to, že s některými ovladači pro Bluetooth od Realteku není možné připojit více než jedno zařízení s tímto rozhraním.
 
Microsoft Windows 10 logo
 
Potíže jsou také u aktualizace PC, které mají audio ovladače Conexant ISST. Někdy to může skončit i modrou smrtí, což pak platí i o ovladače od Synaptics. Některé doky s Thunderboltem mohou vykazovat chyby při připojování i odpojování. Nový Windows si také moc nerozumí se staršími ovladači karet Nvidia (starší než 358.00). Pak je tu ještě několik dalších chybek, které najdete na stránkách Microsoftu. Společnost je už řeší se svými partnery a předpokládá se oprava chyb v dalších aktualizacích samotného operačního systému nebo nových ovladačích zařízení.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama