reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 Pro získá režim Ultimate Performance

16.2.2018, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 Pro získá režim Ultimate Performance
Microsoft si připravil pro insidery nové sestavení systému Windows 10 Pro a to mimo jiné nabízí také nové výkonnostní schema nazvané Ultimate Performance. V čem spočívá toto nastavení slibující "maximální výkon"?
Windows 10 Pro for Workstations tak získá výkonnostní režim Ultimate Performance. Dosud jde o funkci pro betatesting, která by však měla dorazit ve finální verzi systému Redstone 4, čili Spring Creators Update. 
 
 
Jde tak o funkci určenou uživatelům pracovních stanic, kteří potřebují "absolutně nejvyšší výkon" pro své náročné aplikace a úlohy. Dříve mohli využít maximálně High-performance, čili Vysoký výkon, ale Ultimate performance má jít ještě dál a vymáčknout z počítače maximum bez ohledu na efektivitu. Právě proto není a možná ani nebude k dispozici na mobilních počítačích napájených z baterie. 
 
Microsoft uvádí, že nový režim "jde o krok dále v eliminaci mikrolatencí", které jsou spojeny s funkcemi pro správu spotřeby hardwaru. Lze tak tušit, že procesor bude pracovat spíše na vyšších taktech a nebude se tak často přepínat. Nelze ale čekat, že by to mělo nějaký obrovský vliv na celkový výkon. 
 
Příští verze Windows by se měla celkově zaměřit spíše na produktivitu a podnikové funkce, což samozřejmě poznají především uživatelé verzí Workstation nebo Enterprise, a to od sestavení 17079 a dalších. 
 
 
Pro uživatelé jiných verzí má Microsoft také novinky, a sice větší kontrolu nad povoleními pro aplikace UWP, přepracované emotikony a další dílčí změny, které najdete na blogu Microsoftu.


reklama