reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 už nebudou dostávat nové "feature updates"

28.4.2023, Stanislav Vykoukal, aktualita
Windows 10 už nebudou dostávat nové "feature updates"

Microsoft oficiálně oznámil, že verze Windows 10 22H2 je posledním velkým "feature updatem" pro Windows 10. Tento operační systém je s námi už nějakou dobu a konec jeho podpory se tak pomalu blíží.

Na blogu Microsoftu vydal Jason Leznek příspěvek, kde oznamuje následující: „Současná verze 22H2 bude poslední verzí systému Windows 10 a všechny edice budou i nadále podporovány měsíčními aktualizacemi zabezpečení“. Dále také zmiňuje, že doporučuje aktualizovat operační systém na Windows 11, protože Windows 10 už nebudou dostávat nové funkce. Pokud se rozhodnete i nadále zůstat na Windows 10, budete dostávat pravidelné měsíční aktualizace až do data ukončení podpory. Toto datum už je veřejnosti nějakou dobu známé. K oficiálnímu konci podpory dojde 14. října 2025, jak uvádí Microsoft na svých stránkách.
 
 
Aktualizace 22H2 byla vydána už v říjnu roku 2022. Paradoxně nebyla verze 22H2 ve výsledku ani moc "feature updatem". Podle Microsoftu se jedná pouze o „rozsáhlé vydání zaměřené na zlepšení kvality celkového prostředí systému Windows ve stávajících oblastech“. Jednalo se tedy spíše o minoritní update.
 
Windows 10 je stále populární operační systém, který momentálně běží na velkém množství počítačů. Nicméně nelze popřít, že jeho konec se pomalu blíží a přechod na jeho nástupce – Windows 11 – bude vhodný pro ty uživatele, kteří chtějí od jejich operačního systému ty nejnovější funkce.
 
reklama